ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ριζότο με μανιτάρια

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

225 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

350 γραμ. ρύζι αρμπόριο

150 ml λευκό ξηρό κρασί

2 ποτήρια έτοιμο ζεστό ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

25 γραμ. βούτυρο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Νιφάδες παρμεζάνας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά, σφίγγοντάς τα με τα χέρια μας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σoτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε και αυτά 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε στο τηγάνι και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Ρίχνουμε τότε μία κουταλιά από τον ζεστό ζωμό λαχανικών, και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφηθεί εντελώς. Τότε ρίχνουμε και άλλη μία κουταλιά ζωμού, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να απορροφηθεί όλος ο ζωμός λαχανικών.

Χοντροκόβουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα προσθέτουμε μέσα στο ριζότο, μαζί με τον μαϊντανό, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε το ριζότο μας ζεστό, αφού το πασπαλίσουμε με νιφάδες φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!