ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟ: Λαβωμένος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης Νοκ άουτ τέθηκαν οι δύο βασικοί στόπερ Μπουμσόνγκ και Βελάσκες

ΠΑΟ: Λαβωμένος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης

Τα προβλήματα δεν αφήνουν σε ησυχία τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προετοιμάζεται μετ’ εμποδίων για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίτης (30/9, 18.15). Ο γάλλος στόπερ Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ τέθηκε νοκ άουτ τουλάχιστον για δέκα ημέρες, ενώ και ο βενεζουελάνος αμυντικός Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας, προκαλώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στον προπονητή του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ούτως ή άλλως, ο πολύπειρος πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να βρει το… γιατρικό προκειμένου η ομάδα να βγει από το παρόν αγωνιστικό τέλμα που την έχει οδηγήσει στη 13η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ωστόσο, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και τα απρόοπτα που προκύπτουν.
Στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με τον Ατρόμητο ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε με πρόβλημα στην… πονεμένη αριστερή γάμπα του, η οποία τον ταλαιπωρεί από την περασμένη σεζόν (τότε έμεινε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες), ενώ και εφέτος τραυματίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα χάνοντας τα επόμενα τρία ματς πρωταθλήματος με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των Πρασίνων κάνουν λόγο για δεδομένη απουσία δέκα ημερών, που σημαίνει ότι θα λείψει σίγουρα από τα παιχνίδια με τον Αστέρα και την Τότεναμ (4/10) και πιθανώς και από αυτό με την Ξάνθη εκτός έδρας στις 7/10.
Λιγότερο ανησυχητικός είναι ο τραυματισμός του Βελάσκες, ο οποίος υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο και επίσης θα απουσιάσει από το ματς με τον Αστέρα, ενώ οριακά θα προλάβει τη μάχη με τους Λονδρέζους για το Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη Πέμπτη. Πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και με τον Στέργο Μαρίνο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Προληπτικά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Ιμπραήμ Σισοκό λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.
Οπως γίνεται αντιληπτό, ο καταρτισμός της αμυντικής γραμμής αποτελεί και τον βασικό προβληματισμό του κόουτς Φερέιρα, ο οποίος όμως δεν έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ως εκ τούτου, κατά πάσα πιθανότητα θα προετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι με τον Αστέρα με τους Αντρέ Πίντο και Λουκά Βύντρα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Νίκο Σπυρόπουλο στις πτέρυγες.