ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης στην "ΕΚΑΒΗ". Συνεδρίαση επιτροπών Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας



Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης (ΧΟΚ), στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, οι ανοιχτές επιτροπές όλων των αθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
Πρόκειται για τον βασικότερο θεσμό, μετά την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου συναντώνται όλα τα μέλη της προκειμένου να γίνει ο αθλητικός απολογισμός της παρελθούσης περιόδου και να ενημερωθούν για την επόμενη αθλητική περίοδο.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι, Πρόεδροι και Τεχνικοί Σύμβουλοι των σωματείων στο Αλπικό Σκι, το Σκι Δρόμων Αντοχής, το Δίαθλο, το Free-Style και τη Χιονοσανίδα.
Στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων έγιναν παρουσιάσεις για όλα τα αθλήματα με θέματα που αφορούσαν την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (20-1-2013) και την Οργάνωση του Μηχανογραφικού Συστήματος της ΕΟΧ (εισηγητής: Τσουρέκας Τιμολέων), τον Εργομετρικό Έλεγχο των Αθλητών στη Χιονοδρομία (εισηγητής: Ζιώγας Γεώργιος) και στους Συνήθεις τραυματισμούς στο Αλπικό Σκι - Πρόληψη και Αντιµετώπισή τους (εισηγητής: Παπακώστας Εμμανουήλ).

Στις τεχνικές επιτροπές έγινε ο απολογισμός της περιόδου 2011-12 και παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου 2012-13.
Ειδικότερα αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες, την Προετοιμασία των αθλητών και τα κριτήρια επιλογής των μελών των Διεθνών Αποστολών.
Παρουσιάστηκαν, επίσης, το σχέδιο του εθνικού πρωταθλήματος 2012 -13, οι διεθνείς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην χώρα μας καθώς και οι εγκύκλιοι των κανονισμών για τη νέα περίοδο.
Τέλος οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την επιμόρφωση των τεχνικών, τις πιστοποιήσεις των πιστών και γενικότερα το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΟΧ.
Το κλίμα ήταν άριστο και η συζήτηση ουσιαστική και εποικοδομητική. Ενώ οι σύνεδροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον της χιονοδρομίας και τις προοπτικές ανάπτυξής της.
Στις συνεδριάσεις έδωσαν το παρόν σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΟΧ κο Γυρούση Δημοσθένη, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες με ένα χαιρετισμό.
Για το Δ.Σ. του Χ.Ο.Κ.
Ο Πρόεδρος Σάββας Σιονακίδης