ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης στις οδούς Ζαΐμη και Τραπεζούντος. Αναβαθμίζεται καθημερινά η εικόνα της περιοχής των αστικών



Αλλάζει καθημερινά όσο εξελίσσονται οι εργασίες ανάπλασης η εικόνα της περιοχής των Αστικών, καθώς εκτελούνται έργα σε σημεία που μέχρι πρότινος υπήρχαν σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια, κράσπεδα κατασκευασμένα σε περασμένες δεκαετίες (σε ορισμένες περιπτώσεις και από τη δεκαετία του '50 ακόμη), χωρίς πράσινο.
Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για τους πεζούς με άνετα πεζοδρόμια πλάτους πλέον του 1,60 m (από τα 0,80 εκατοστά έως το πολύ 1,10 m, που ήταν μέχρι πρότινος), καθώς επίσης για τους ιδιοκτήτες ΙΧ και τους μονίμους κατοίκους της περιοχής.

"Είναι ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών" επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, σημειώνοντας πως με την ολοκλήρωσή του θα αναδειχθεί η περιοχή και θα αλλάξει αισθητά η εικόνα της.

Χθες Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου οι εργασίες ανάπλασης συνεχίστηκαν στην οδό Ζαΐμη, και στην οδό Τραπεζούντος αντίστοιχα.


Ειδικότερα στην οδό Τραπεζούντος και μέχρι το ύψος της οδού Αναπαύσεως, οι εργασίες επικεντρώνονται σε καθαιρέσεις των παλαιών πεζοδρομίων και στην τοποθέτηση νέων κρασπέδων.

Στην οδό Ζαΐμη αφού ολοκληρώθηκε και η κατασκευή των επιχωμάτων κάτω από τα πεζοδρόμια, ακολουθεί άμεσα η επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους, που περιέχουν ψυχρά υλικά.

Επιπλέον, στη μέση του δρόμου και σε όλο το μήκος τοποθετήθηκε σχάρα για τα βρόχινα νερά, κάτω από τα οποία θα "κουμπώνουν" και τα λούκια των πολυκατοικιών.

Όπως είναι γνωστό η ανάπλαση των Αστικών θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό που ξεκινά από την οδό Δ.Νίκα μέχρι την Αγία Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου.

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.000.000 ευρώ είναι από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013", ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Οι περιοχές που γίνονται οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς.