ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ. ...Δράσεις ενάντια στις περικοπές..



Ο Σεπτέμβρης, χρόνια τώρα είναι ο μήνας των ιαματικών λουτρών για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Έτσι και φέτος 8/9/2012, το δεύτερο πούλμαν, από τα τρία που συμπλήρωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ σε συνεργασία με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, αναχωρεί για την πόλη της Αιδηψού και τα καθιερωμένα ιαματικά λουτρά που τόσο έχουν ανάγκη οι απόμαχοι της δουλειάς.

Με μειωμένες συντάξεις, φόρους και χαράτσια που αδειάζουν το πορτοφόλι του συνταξιούχου, ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος όσον αφορά την υγεία και τα φάρμακα και τον ιαματικό τουρισμό να είναι παρελθόν για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αναζητήθηκε μια λύση και βρέθηκε.
Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και τα απάνθρωπα μνημόνια, το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και με την πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημητρίου Κουτσή και του γραμματέα Τσαλού Αθανασίου επεδίωξε και πήρε προσφορές από τους ξενοδόχους της Αιδηψού για να επιλέξει μια λογική και προσιτή λύση για το βαλάντιο των μελών του. Το αποτέλεσμα προέκυψε και με την στήριξη του πρακτορείου Βελώνης Tours, δρομολογήθηκε και για φέτος η θεραπευτική εκδρομή για πάνω από 150 μέλη των σωματείων που έδειξαν ενδιαφέρον.
Το ξενοδοχείο "Θάλασσα" και ο ακούραστος ιδιοκτήτης του κ. Γιώργος Πολίτης, ανέλαβαν να φροντίσουν για την όλο καλύτερη και ευχάριστη παραμονή μας, το δεκαήμερο.
Ο Ευβοϊκός κόλπος μπροστά μας, μια ζεστή αγκαλιά και η γνώριμη πλέον πόλη για τους περισσότερους παίρνει ζωή, κίνηση, φωνές, γεμίζει γέλιο. Οι άνθρωποι με τη σοφία μιας ολόκληρης ζωής, απολαμβάνουν και τις ελάχιστες ευκαιρίες χαράς και απόδρασης από την σκληρή καθημερινότητα.
Η άνεση του ξενοδοχείου "Θάλασσα" με το άριστο σέρβις, η δυνατότητα όλων να έχουν μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα, ο μπουφές του πρωινού και τα γεύματα με ποικιλία γεύσεων, ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Συμπλήρωμα, που τελικά σημάδεψε τις νύχτες κατά την παραμονή μας ήταν οι τρεις μουσικές βραδιές με ζωντανή μουσική. Τόσο στα παραδοσιακά με το κλαρίνο του κ. Ζήση Παπαζήση όσο και ο ντόπιος κιθαρίστας κ. Παναγιώτης. Ο χορός και το κέφι ατελείωτα.
Αλλά και ένα μικρό ταξίδι στις 14/9/2012 στη μονή του Οσίου Δαυίδ το απόγευμα, διασχίζοντας μια υπέροχη περιοχή και κάνοντας την διαδρομή μέσω λίμνης, έδωσε επιπλέον ικανοποίηση και ευχαρίστηση στα μέλη μας. Παρά την κακοκαιρία της ημέρας, η μαζική συμμετοχή έκανε ενδιαφέρουσα αυτή την μικρή απόδραση.
Οι ημέρες κύλησαν γεμάτες και ευχάριστες, για το σκοπό που οργανώθηκαν.
Με αισθήματα ευγνωμοσύνης, στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Δημητρίου Κουτσή και με δηλώσεις συμμετοχής για το επόμενο φθινόπωρο, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.
Καλό χειμώνα.
Καλή αντάμωση στις προσκλήσεις και τις εκδηλώσεις του Σωματείου μας.
Με τιμή,
Μέλος της εκδρομής