ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Περιβαλλοντική Εκπ/ση στο Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Αν.Ολύμπου»


Την Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου 3ήμερο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΣΠΑ 2007-2013, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με διαχειριστή το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εβδομήντα έξι (76) εκπαιδευτικοί, από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών : Αν.Αττικής, Αν.Θεσσαλονίκης,Γρεβενών, Δυτ.Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας , Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Φωκίδας και Χαλκιδικής, χωρίς ή με μικρή εμπειρία στην πραγματοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 
Στόχος λοιπόν του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες γενικά γνώσεις γύρω από τις αρχές της Π.Ε., το θεσμικό πλαίσιο και τη θεματολογία της Π.Ε., για το εκπαιδευτικό υλικό της Π.Ε. και τους τρόπους προσέγγισης και αξιοποίησης αλλά και δεξιότητες όσον αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. Περιλάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις για την Ιστορική Πορεία , τους Στόχους και τη Φιλοσοφία της Π.Ε καθώς και Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις, Σχεδιασμό Προγραμμάτων Π.Ε και Παιδαγωγικές Τεχνικές, Δραστηριότητες και Περιβαλλοντικά Παιχνίδια στη Φύση, Βιωματικά εργαστήρια και Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ευχαριστούμε τους εισηγητές: Παπαδοπούλου Πηνελόπη , Παρασκευόπουλο Στέφανο, Κρίτογλου Αστέριο, Αμανατίδου Μαργαρίτα, Οργανόπουλο Ιωάννη, Περδίκη Γεώργιο, Τερζή Αθανάσιο , Δημητριάδη Ιωάννη, Τσιγκάνου Αικατερίνη, Σοφιανίδου Χαρά, Βενιώτη Νικόλαο, Παχιού Κλήμη και Μακρή Κωνσταντίνα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις Παιδαγωγικές Ομάδες των Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Έδεσσας-Γιαννιτσών , Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκισίου και Νάουσας για την πολύτιμη συνεργασία τους καθώς εμπλούτισαν τη θεματολογία του σεμιναρίου με τα βιωματικά τους εργαστήρια.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του
Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Αν.Ολύμπου