ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Στην Αστική Σχολή Κατερίνης (πρώην Α΄ Δημοτικό) σταθμεύουν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, οι δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία»


Από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Δήμαρχο Κατερίνη
Στην Αστική Σχολή Κατερίνης (πρώην Α΄ Δημοτικό) σταθμεύουν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, οι δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με τίτλο: 

«Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελεύθερης Μακεδονίας.
 
Τα εγκαίνια των εκθέσεων στην πόλη μας θα τελέσουν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης στις 20:00, ενώ τα εκθέματα θα παραμείνουν στην Αστική Σχολή έως τις 27 Μαρτίου 2013.

Η περιοδεύουσα έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από την ένδοξη αυτή περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Η περιοδεύουσα έκθεση «τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», είναι εμπλουτισμένη με περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μετά το πέρας της έκθεσης τα βιβλία θα παραμείνουν ως δωρεά του Υπουργείου στη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας, με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης των κατοίκων στην ιστορική γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.