ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Προσεχώς οι εργασίες συντήρησης τμήματος της οδού Ν.Πλαστήρα μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από την Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 17  Μαΐου 2013



                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Υπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, η εργολαβική σύμβαση του έργου « Συντήρηση Εθνικού Oδικού Δικτύου Π.Ε. Πιερίας έτους 2012».



Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση της
Π.Ε.Ο. 13 Κατερίνης- Αγ. Δημητρίου και συγκεκριμένα τμήμα της οδού Ν.Πλαστήρα από τον κόμβο για Ν.Κεραμίδι έως και τον κόμβο για Γανόχωρα.



Η μελέτη- 0 προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στις 181.000 ευρώ- έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό  για εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας.



Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να  εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα σε συνολική επιφάνεια 7.200m2 καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας στον ανωτέρω δρόμο.



Οι ήδη  ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες, σε μεγάλο βαθμό έχουν υποστεί ρηγματώσεις σε βάθος, και επιφανειακές  φθορές (ζυμώματα κ.α.), έχουν πολλά έτη να συντηρηθούν και αποτελούν μία επικίνδυνη για κυκλοφορία οδό, τόσο για υλικές ζημιές των οχημάτων όσο και για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών αυτών. 



Το εν λόγω  έργο θα βελτιώσει της οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας της οδού Ν. Πλαστήρα, όπου λόγω και του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, κρίνεται επιβεβλημένη.

           

Στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών υπάλληλοι του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πραγματοποιούν επιτόπιους  ελέγχους  προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία του έργου καθώς  και για να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις που κάποια σημεία χρήζουν διαφορετικής τεχνικής παρέμβασης, όπως τυχόν θα διαπιστώνεται κατά την υλοποίηση του έργου.


«Η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του μηνός Ιουνίου. Σκοπός της Π.Ε.Πιερίας είναι να καταστήσει ασφαλές για τους χρήστες- το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της- τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.