ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χρηστικές συμβουλές για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

 Χρηστικές συμβουλές για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Σειρά χρήσιμων διαδικαστικών συμβουλών για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία απόκτησης κωδικού ασφαλείας που είχε διακοπεί προσωρινά, λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α” και Β’) πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), τον οποίο θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψήφιους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο τους, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Ιουνίου.