ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!


Μελιτζανοσαλάτα

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

6 μεγάλες μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
1 κρεμμύδι μέτριο, περασμένο στο τρίφτη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες μας ολόκληρες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους. Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες μας με χαρτί απορροφητικό και τις αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ (μέτρια φωτιά) και βάζουμε μέσα το ταψί κάτω από το γκριλ. Ψήνουμε τις μελιτζάνες, γυρίζοντας τις συχνά χωρίς να τις τρυπήσουμε. Οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες όταν η φλούδα τους καεί και αρχίσει να σκάει σε διάφορα σημεία. Το σημείο αυτό είναι σημαντικό για την επιτυχία της μελιτζανοσαλατα μας. Δεν πρέπει η θερμοκρασία του φούρνου μας να είναι πολύ ψηλή για να τους επιτρέψουμε να ψηθούν σιγά-σιγά.

Αφού μαλακώσουν αρκετά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν αρχίσουμε να ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες μας. Με ένα πιρούνι μαζεύουμε την σάρκα των μελιτζανών και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Με το ίδιο πιρούνι πολτοποιούμε την σάρκα των μελιτζανών στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ μας το τριμμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό των λεμονιών, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας με το πιρούνι μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζουμε την γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε τα ανάλογα υλικά για να την βελτιώσουμε.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρετε την σαλάτα σας σαν συνοδευτικό για μεζέ μαζί με ωραίο φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!