ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΒΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10.00 πμ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ



Η  Πανευρωπαϊκή Ένωση Στέβια και Καινοτόμων Καλλιεργειών για την αντικατάσταση του καπνού προσκαλεί τους καπνοπαραγωγούς και αγρότες του νομού Πιερίας, που μέλος τους είναι και η  Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα την Βροντού Πιερίας, το προσεχές  Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, σε μια ενημερωτική  ημερίδα αναφορικά με την καλλιέργεια της Στέβιας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου Κιλκίς και μπορεί οποιοσδήποτε αγρότης της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα για να γνωρίσει την άγνωστη αυτή καλλιέργεια που έχει τόσα κοινά χαρακτηριστικά με την καπνοκαλλιέργεια.
Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Στέλιος Πελτικιάδης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πέτρος Λόλας και το λόγο θα λάβουν και οι Πρόεδροι των Ελληνικών Οργανώσεων των Ενεργών Καπνοπαραγωγών Ελλάδας και θα αναλυθεί η τελευταία φάση της έρευνας που αναφέρεται στα τοξικά που έγινε σε μεγάλο ερευνητικό κέντρο της Γερμανίας ούτως ώστε όταν θα βγει στην κατανάλωση η Στέβια να μην υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τις παρενέργειές της…