ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στρες: 3 συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο και μας το προκαλούν



Στρες: 3 συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο και μας το προκαλούν
Ξεκουραστείτε σωστά, και απαλλαγείτε από το άγχος
Η ποιότητα του ύπνου μας είναι αυτή που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα στρες στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με έρευνες, οι ενήλικες που δεν κοιμούνται σωστά ή αρκετά, μπορούν να έχουν μεγαλύτερα επίπεδα στρες στην καθημερινότητά τους. Αν κι εσείς νιώθετε το στρες να κατακτά την καθημερινότητά σας, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο σας και μπορεί να είναι υπεύθυνες.
1) Πατάτε συνέχεια αναβολή στο ξυπνητήρι
Αυτή η συνήθεια όχι μόνο διαταράσσει τον ύπνο σας, αλλά σας καθυστερεί και από το να σηκωθείτε από το κρεβάτι, που μπορεί να σας κάνει να βάζεστε ιδιαίτερα αφού σηκωθείτε- και αυτό και αν προκαλεί στρες. Προσπαθείστε να αποφύγετε το χουζούρεμα και την αναβολή, βάζοντας ξυπνητήρι ακριβώς την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε.

2) Κοιμάστε διαφορετική ώρα κάθε βράδυ
Αλλάζοντας συνεχώς την ώρα ύπνου σας, ή την ώρα που σηκώνεστε μπορεί να είναι η αιτία που δεν κοιμάστε αρκετά καλά, αφού δεν ξεκουράζεται σωστά το σώμα σας. Ανεξάρτητα από το αν είναι καθημερινή ή σαββατοκύριακο, προσπαθείστε να πέφτετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, ώστε να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει να ξεκουράζεστε σωστά όσο κοιμάστε.

3) Δεν αποτελεί προτεραιότητα ο ύπνος σας
Κάποιες μέρες εύχεστε να είχαν πάνω από 24 ώρες για να προλάβετε να φέρετε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνετε τον ύπνο σας δουλεύοντας. Εξασφαλείστε τουλάχιστον εφτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ επιτρέποντας στον εαυτό σας να πάει για ύπνο, ακόμα κι αν δεν έχετε τελειώσει.

Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/78993-stres-3-synitheies-poy-shetizontai-me-ton-ypno-kai-mas-to-prokaloy#ixzz2ZwNOVK4z