ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Ν.Σ Πιερίας της ΚΝΕ




39ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

ΟΛΟΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ

            Στα Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια αναδείχτηκαν με δεκάδες τρόπους οι πιο πρωτοπόρες, ριζοσπαστικές ιδέες και πολιτικές θέσεις, αυτές του ΚΚΕ, όπως και οι δικές μας αξίες: η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στους ανθρώπους του μόχθου, στον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία. Ανοίξαμε θαρρετά ζητήματα και θέματα, ζυμώσαμε ριζοσπαστικά αιτήματα και θέσεις, αναδείξαμε την ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τα διδάγματά της, αντιπαλέψαμε αντιδραστικά συνθήματα και θέσεις της αστικής τάξης και των βοηθών της.
            Η μεγάλη πολιτεία που «χτίζεται» από την αρχή ως το τέλος της με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, την εθελοντική και σχεδιασμένη δουλειά των οργανώσεων της ΚΝΕ και του Κόμματος, των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Που όλα όσα αφορούν την προετοιμασία του, από την προπαγάνδιση, τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των σκηνών, γίνονται από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που για να βγουν τα έξοδά του στηριζόμαστε στους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερους που προσφέρουν από το υστέρημα τους, ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Το αποτέλεσμα κάθε χρόνο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη δύναμη που έχει η συλλογικότητα και η μαζικότητα, το σχέδιο και η οργάνωση.
Η πρωτοπόρα αυτή δουλειά των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τους χώρους που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις μας.
            Τα παραπάνω φυσιογνωμικά στοιχεία του Φεστιβάλ μας δέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτικοποιημένη, την προοδευτική και ποιοτική τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία με την οποία έρχονται σε επαφή οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.
            Γιατί εμείς δεν θεωρούμε ότι η τέχνη είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, ένα «θέαμα» που πρέπει να ακριβοπληρώνει. Ούτε από την άλλη θεωρούμε, όπως είναι πολύ της μόδας τελευταία, ότι η λαϊκή τέχνη είναι η τέχνη που δίνει απλά παρηγοριά και ψυχολογική στήριξη για να υπομένουμε αγόγγυστα τα βάσανα που μας φορτώνουν οι εκμεταλλευτές μας.
            Η δική μας τέχνη δημιουργεί φλόγα και έμπνευση, καλλιεργεί τη μαχητικότητα, την ταξική αφύπνιση, την αντοχή στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Μας κάνει να ανησυχούμε, να ψάχνουμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, για την ουσία και για τη διέξοδο. Είναι η τέχνη που βοηθάει τον άνθρωπο να στέκεται στα πόδια του και να παλεύει, που καλλιεργεί -ιδιαίτερα στο νέο άνθρωπο- τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει την κοινωνία στις ανάγκες του, που δημιουργεί την πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και δίνει τη γνώση για το πώς αλλάζει. Με δυο λόγια είναι η τέχνη που δημιουργεί τον άνθρωπο – δημιουργό της μοίρας του.

           
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ
 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7 ΣΤΙΣ
8μμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ