ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

«Περισσότερο σεξ για την αποφυγή ασθενειών»


Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας είπε πως οι Βραζιλιάνοι μπορούν να αποφύγουν χρόνιες ασθένειες, κάνοντας τακτικά σωματική άσκηση και ειδικότερα έχοντας σεξουαλική επαφή.

Ο υπουργός έδωσε, λοιπόν, την εξής συμβουλή: «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενεργοί. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας το Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να είναι η μόνη σωματική δραστηριότητα για έναν Βραζιλιάνο. Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν γυμναστική: να περπατούν, να χορεύουν και να κάνουν ασφαλές σεξ», καθώς ανακοίνωνε μια καμπάνια για να αποφευχθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, που επηρεάζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 190 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας.

Αφού έκανε τα ασυνήθιστα σχόλιά του, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση που έκανε υπέρ των σεξουαλικών επαφών στους δημοσιογράφους λέγοντας πως δεν είναι αστείο αλλά σοβαρό, αφού η τακτική σωματική άσκηση σημαίνει επίσης και σεξ - πάντα φυσικά με προστασία - και ο χορός, το σεξ, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η σωματική άσκηση, όλα βοηθούν στη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πίστευε πως υπήρχε μια «ωρολογιακή βόμβα» στην υγεία στη Βραζιλία, η οποία μέσα σε 20 χρόνια θα έκανε «ένα γιγαντιαίο ποσοστό» του πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιες ασθένειες, υψηλή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη. Μήπως, αφού τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρας μας, αυτές οι συμβουλές θα ήταν καλές και για τους Έλληνες;

www.emas.gr
Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.