ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνταγή της Ημέρας: Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο

Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο

Υλικά συνταγής:
1 πακέτο πένες ( 500γρ.) ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας

2 φιλέτα κοτόπουλο

500γρ. σπανάκι καθαρισμένο (κατά προτίμηση baby)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. φρέσκιες ντομάτες κομμένες κονκασέ

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

2/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί

1/2 φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, αλ ντέντε.

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς 4 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.

Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ με το χυμό τους, το βούτυρο, τον βασιλικό και το μαϊντανό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αδειάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το σπανάκι (καλά πλυμένο και ελαφρώς ζεματισμένο), τη γλυκιά γραβιέρα και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει.

Σερβίρουμε.