ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

"Παρεμβάσεις και ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Βατάν",ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, μόνο που δέν μας λένε τί γίνεται ακριβώς στο παλιό γκαράζ του ΔΗΜΟΥ στο ΒΑΤΑΝ......που αντί για πάρκο είναι εστία μόλυνσης και στέκι ναρκομανών.....

Αυτό είναι το πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα... μόνο που πρέπει να δούμε και την άλλη όψη και το χάλι στην περιοχή του ΒΑΤΑΝ.. έχουν γίνει τόσες δημοσιεύσεις και ουδείς συγκινήθηκε.. δείτε παρακάτω το πρόσφατο δημοσίευμα για τις "παρεμβάσεις του δήμου στο ΒΑΤΑΝ.. δείτε όμως και παλιότερα δημοσιεύματα για το κακό χάλι στο ΒΑΤΑΝ, κάτι που δέν άλλαξε έως σήμερα... και ο πεζόδορμος τρυπητήρι στην Α ΠΑΡΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ καλά κρατεί, και το παλιό γκαράζ εστία μόλυνσης και αυτό αναλοίωτο... ίσως αυτά να μήν ανήκουν στο ΒΑΤΑΝ.. τί λέτε να ρωτήσουμε κανένα απο το ΒΑΤΑΝ να μας πεί;.....διαβάστε στη συνέχεια....Δημοσίευμα της 15-09-2013...

Παρεμβάσεις και ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Βατάν 

Kαθοριστικά στην αναβάθμιση της πόλης και της καθημερινότητάς της συμβάλλουν τα έργα αναμόρφωσης & συντήρησης οδών που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.


Παρεμβάσεις – ασφαλτοστρώσεις, που βελτιώνουν το οδόστρωμα και δημιουργούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για τη διέλευση των οχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, σε τμήματα των οδών Λαχανά, Αγίας Παρασκευής, Μαραθώνος (Ενότητας Βατάν).


«Η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων τμημάτων αποτελεί τμήμα μιας συνολικής παρέμβασης,  που συμβάλει στην αναβάθμιση του επιπέδου του εσωτερικού οδικού δικτύου. Με βάση την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από τις υπηρεσίες μας η συντήρηση των οδών εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πρόγραμμα έργων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αποκατάσταση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, την βελτίωση του φωτισμού κ.ο.κ» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
---------------------------------------------------------------------------
παλιότερα δημοσιεύματα για την ίδια περιοχή......

 


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011
Αντί για ευχές για καλή χρονιά και καλύτερο το 2011, αρχίσαμε με γκρίνιες και δικαιλογημένα...
Ξεκινήσαμε να γράφουμε για το παλιό γκαράζ του Δήμου Κατερίνης, στην αρχή με χαρά και ελπίδα ότι θα γίνει πάρκο (δείτε το παλιό άρθρο εδώ ) , μετά απο λίγο καιρό διαπιστώσαμε αργοπορίες (δείτε το άρθρο εδώ!!) .. ,στη συνέχεια λίγο καιρό πρίν τις Δημοτικές εκλογές διαπιστώσαμε ότι τίποτε δέν γίνεται (δείτε το άρθρο εδώ::)..
- Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα έως και σήμερα, η γειτονιά αυτή του ΒΑΤΑΝ ζεί μέσα στα λασπόνερα, στα κουνούπια, στις δυσοσμίες..Η δέ Α Πάροδος Δημοκρίτου για όποιον πέρασε με το αυτοκίνητό του, διαπιστώνει ότι ένας χαλικόδρομος είναι καλύτερος,αφού κυριαρχούν τα λιμνάζοντα νερά και οι βρωμιές.
Σήμερα 1 Γενάρη του νέου έτους 2011, επειδή το κακό παράγινε, έστω και  άν στενοχωρώ κάποιους φίλους μου στον Δήμο, αποφάσισα να μήν σταματήσω να το φωνάζω και να μεταφέρω τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο εγκαταλειμένο κτίρο του γκαράζ του Δήμου, (που σημειωτέον είναι ορθάνοικτο) , έχουν εγκατασταθεί μονίμως διάφοροι τύποι, που αρχικά η γειτονιά νόμιζε ότι ήταν άστεγοι, έλα όμως που δέν είναι άστεγοι, αλλά άρρωστοι χρήστες ναρκωτικών που συνωστίζονται μέσα εκεί.
Και βέβαια τα νέα τα μεταφέρουν στους μεγάλους οι πιτσιρικάδες, που παίζουν εκέι στην άμμο του αύλειου χώρου του γκαράζ..
Πολλές φορές, έχει έλθει η αστυνομία βράδυ αλλά και ημέρα.. και απο ότι πληροφορηθήκαμε έδιωξε κάποια παιδιά χρήστες που ήταν εκεί μέσα.. αλλά φτάνει αυτό; ο Δήμος ποιά μέριμνα παίρνει;

Εκτός του ότι ο αύλειος χώρος του γκαράζ είναι πηγή και εστία μόλυνσης με απόνερα και λάσπες το ίδιο και η Α Πάροδος Δημοκρίτου, έχουμε τώρα και το κτίριο που έχει γίνει εστία και χώρος εναπόθεσης όλων των υλικών που χρησιμοποιούν τα παιδιά θύματα της μάστιγας των ναρκωτικών.
Και τί θα γίνει κύριοι; Θα παίζουν τα παιδιά της γιετονιάς και θα βλέπουν στην ψύχρα πως μπαίνουν μέσα στο κτίριο για χρήση ναρκομανείς;

και μετά οι πιτσιρικάδες απο περιέργεια θα περιεργάζονται τον χώρο και θα βλέπουν τα σύνεργα;
Καιρός είναι να κάνετε κάτι.. η γειτονιά έκανε το χρεός της,.. ειδοποίησε την αστυνομία πολλές φορές.,, τώρα καιρός είναι να κάνει το χρέος του και ο Δήμος Κατερίνης, να φτιάξει επιτέλους το πάρκο, να γκρεμίσει αυτό το κτίριο έκτρωμα και ώς τότε; να το κλειδώσει και να μήν επιτρέψει να γίνεται στέκι ναρκομανών.
"Κάτοικοι της γειτονιάς"
ακολουθούν υπογραφές
Για του λόγου του αληθές, 1η Ιανουαρίου του 2011 σήμερα,με ηλιο και καλό καιρό και δείτε τις φωτογραφίες και το ερασιτεχνικό βιντεάκι που ακολουθεί:


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..
- οι λάσπες και τα νερά μόνιμο φαινόμενο εδώ!!
- Α ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.. ΑΥΤΟΣΧΕΙΔΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ...ΣΥΝΕΡΓΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ.. ΚΛΕΙΔΙΑ.. ΛΟΥΚΕΤΑ.. ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΣΜΙΑ

 
  πηγη: http://kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Απο κάτοικο της περιοχής αναγνώστη πήραμε την παρακάτω επιστολή και Φωτογραφιες:

ΑΓΑΠΤΗΤΟ BLOG "ΚΡΑΧΤΗΣ'..
Εγώ και όλη γενικά η περιοχή του ΒΑΤΑΝ πέριξ το υπαλιού γκαράζ του Δήμου, βιώσαμε την υποβάθμιση, όλα τα χρόνια, απο όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και την νύν Διοίκηση.
Για πολλα χρόνια πρίν το 2004, είχαμε το γκαράζ του Δήμου με τα απορριματοφόρα να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.Μετά το 2004 έφυγε το γκαράζ και τα αποριματοφόρα.Ομως παρέμειναν εκεί, τόννοι μπάζων και σκουπιδιών, στα οποία μέσα φύτρωσαν και τεράστια δέντρα.Η δυσωσμία και η μυρωδιά απερίγραπτη. Είχαμε πληροφορηθεί ότι θα κατασκευαστεί εκεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.Με την προηογούμενη Διοίκηση του Δήμου επι Αμοιρίδη, ξεκίνησε να μπαίνει στο δρόμο του ένα τέτοιο έργο..Η νύν Δημοτική αρχή το σταμάτησε, αφού τοποθέτησε και τούβλα επι του παλιού κτηρίου.Απο ότι πληροφορήθηκα δέν θα γίνει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου, μεταφέρθηκαν τα μπάζα με σκοπό να γίνιε πάρκο..Αντί πάρκου όμως εδώ και ένα χρόνο, έχουμε λίμνες και βρώμικα λασπόνερα.Δέν γνωρίζω όμως θάθελα μία απάντηση, για το τί πρόκειται και πότε θα γίνει κάτι, να σταματήσουν οι λάσπες να κυριαρχούν στο υποτιθέμενο υπο κατασκευή πάρκο. Ως πότε εμείς στο ΒΑΤΑΝ θα είμαστε πολίτες δέυτερης κατηγορίας!!
Ενας, Επι δεκαετίες κάτοικος του ΒΑΤΑΝ...
(ΣΗΜ. Σας στέλνω και λίγες φωτογραφίες και παρακαλώ να τις δημοσιεύσετε)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.