ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ κάνει «όνειρα θερινής νυκτός» για μέτωπα!



Έμμεση πρόταση για δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «πυρπολεί το καλό κλίμα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».

Η Χαριλάου Τρικούπη, που λόγω της πολυήμερης απουσίας του Ευ.Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει χάσει επικοινωνιακό έδαφος από τις εξελίξεις, επιχειρεί να συσχετίσει αιφνιδίως την αντιμετώπιση του ναζιστικού μορφώματος με το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε 15 περιφέρειες αν επιβεβαιωθεί η απειλή Μιχαλολιάκου για παραίτηση όλων των βουλευτών και των αναπληρωματικών  της Χ.Α.

Να σημειώσουμε ότι ο Δ. Παπαδημούλης και ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισαν σήμερα ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές για την κάλυψη των κενών βουλευτικών θέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει προβάλλοντας την αντιμνημοναική τους πολιτική.

«Τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό.
Την τέταρτη ημέρα – σήμερα – ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Βούτσης φρόντισαν να βγάλουν τις μάσκες του “μετώπου ενότητας” του λαού και να μας δείξουν και πάλι τα πρόσωπα του μικροκομματισμού και της υποκρισίας.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται:

«Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου “αντιμνημονιακού μπλοκ”, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το “ξέπλυμα” της.

Θα κριθεί γι’ αυτό από τους Έλληνες δημοκράτες.

Ελπίζουμε, προσδοκούμε, καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και τις αριστεράς αλλά και την Ν.Δ., να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού».

Το «ζουμί» όμως είναι στην τελευταία πρόταση της Ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ όπου επισημαίνεται:

«Να προχωρήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής».

Δηλαδή τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αναλογικός διαμοιρασμός των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα και κάτω από πιο πλαίσιο;

Προφανώς κάτι τέτοιο συναντά πολλά πολιτικά, θεσμικά και άλλα προβλήματα και αυτό το γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ.
Το Ποντικι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2g4HOvprB