ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η κα Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με αφορμή την ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ τονίζει.......


την αναγκαιότητα για την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ΠΙΕΡΙΑΣ. Η πρόταση  για το νέο μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για την υλοποίηση του αυτονόητου για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η οικονομική κρίση επέβαλε λιτές δράσεις προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Πιερίας κυρίως στις αγορές των Βαλκανίων και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, δημοσιοποιώντας και ενισχύοντας τις ποικίλες και επιμέρους μορφές τουρισμού, όπως είναι ο αρχαιολογικός, θρησκευτικός, φυσιολατρικός, ορειβατικός, περιπατητικός, συνεδριακός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, πολιτιστικός κτλ., αναδεικνύοντας το τουριστικό πρόσωπο της Πιερίας διεθνώς.

Ωστόσο, η πρόταση για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του ελληνικού τουρισμού είναι κατά βάση πρόταση πολιτικής, που κατά προτεραιότητα, πρέπει να διαχειρισθεί ή ακόμα καλύτερα να επιβάλλει κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας στην παροχή υπηρεσιών, ενώ αποτελεί πλέον μονόδρομο η ήπια τουριστική ανάπτυξη, μέσα στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης που βασίζεται στο φυσικό κάλλος, την ιστορία, τον πολιτισμό και την διεπαγγελματική διασύνδεση των συντελεστών παραγωγής, στο πλαίσιο της φέρουσας ικανότητας της περιοχής με μέτρο τις βασικές αρχές της αειφορίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, μπορεί για όλο τον κόσμο να είναι μία ημέρα του έτους που μας θυμίζει τη σημασία του τουρισμού για την ανάδειξη των τοπικών προορισμών. Για την Πιερία, κάθε ημέρα του έτους, είναι γιορτή τουρισμού, είναι τόπος τον οποίο πρέπει να επισκεφτείς 365 ημέρες, είναι ένας τόπος να ζεις.

Η Περιφέρεια ως αυτοδιοικητικός θεσμός είναι συνοδοιπόρος με όλους τους υπόλοιπους τοπικούς και υπερτοπικούς εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την τουριστική προβολή της Πιερίας και του Ολύμπου, με στοχευόμενες ενέργειες.


Η Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ