ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση Λαζαρίδη από τη θέση του συμβούλου του Α. Σαμαρά


Βόμβα από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργούΧρύσανθο Λαζαρίδη. Κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα εκτός Συνταγματικού Τόξου με το επιχείρημα ότι δεν είχε καταδικάσει έκνομες ενέργειες όπως την υπόθεση στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Επέμεινε στην θεωρία των δυο άκρων, λέγοντας δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝΕΛ. "Όταν μιλάνε για «Γουναράδικα», όταν μιλούν για λιντσάρισμα… αυτό είναι στρατηγική έντασης. Αν δεν αντισταθούμε…, δε θα σταματήσει!", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης: "Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται εναντίον των ακραίων. Δεν είναι ακραίο να προστατεύουν τους κουκουλοφόρους, να υπερασπίζονται τρομοκράτες, να γίνονται εγκληματικές πράξεις στην Χαλκιδική, να επικαλούνται εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;"

Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επετέθη ευθέως στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

"Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε επεισόδια, βία και νεκρούς", είπε χαρακτηριστικα ο συμβουλος του πρωθυπουργου.

Επανήλθε μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο Mega με τις οποίες είχε κατηγορήσει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου προσωπικά για στρατηγική έντασης.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, αναφέρει πως η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και σημειώνει με νόημα πως : "είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει".

Click4More Τι απάντησε ο Κεδίκογλου στον Τσίπρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον Λαζαρίδη

Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο διάρκειας μιάς ώρας στην Βουλή, όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταγγείλει ότι το νομοσχέδιο για τον κώδικα δικηγόρων είχε εισαχθεί παράνομα στην Ολομέλεια, αμφισβητώντας την αρχή της δεδηλωμένης, με την οποία ψηφίστηκε στην επιτροπή. Η κα Κωνσταντοπούλου είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βιρβιδάκη για πλαστογράφηση των πρακτικών.

"Δεν θα απολογηθώ για την κάθε ανοησία που λέει η Ζωή Κωσταντοπούλου. Είπα πως λειτουργεί απαξιωτικά, δεν είπα ότι είναι τραμπούκος. Τραμπούκοι είναι άλλοι. Αλλά είπα λειτουργεί απαξιωτικά και όταν απαξιώνεις τον κοινοβουλευτισμό τότε οδηγείς σε όλα τα άλλα", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Η απαξίωση της Δημοκρατίας οδηγεί στην ένταση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συντηρούσε την ένταση, θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και να συντριβεί η άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά έχει κάνει πολλές φορές παρόμοια λάθη. Δεν είναι ηθικός αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει.
Αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί θα έχουμε περισσότερους νεκρούς.
Κατονόμασα την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, απαξίωσε χθες τον κοινοβουλευτισμό. Η πρόταση της δεν καταψηφίστηκε μόνο, αποδοκιμάστηκε πρώτα ακομα και από κομματα της αντιπολίτευσης. Αγορεύοντας στην αίθουσα μίλησε για βιασμό της Δημοκρατίας και πλαστογράφηση, αδιόρθωτων σημειώνω, πρακτικών.
Αυτός είναι ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου που ανέφερα, δεν ανέφερα τίποτα περισσότερο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.