ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αυτό που έχει από πάνω σαντιγί και από κάτω κρέμα – Το ψήνεις για τιραμισού

Suntagh-Tiramisou-570
Αγαπημένο γλυκό και κλασσικό, το Τιραμισού είναι μία πανδαισία για τον ουρανίσκο και είναι μια σίγουρη λύση για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι.
Όσοι τολμήσετε να δοκιμάσετε την συνταγή μας σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και μοιραστείτε τα αποτελέσματα με αγαπημένα σας πρόσωπα.
Υλικά: 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
500 γραμ. μασκαρπόνε (2 πακέτα)
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτάκια ζάχαρη βανίλιας
κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 
της κούπας δυνατό εσπρέσοΜισή κούπαλικέρ καφέ ή Kahlua + 2 κουταλιές της σούπας για την κρέμα
40 περίπου μπισκότα σαβαγιάρ
2-3 κ
ουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
σοκολάτα τριμμένη
Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι καφέ. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το λικέρ καφέ και τον καφέ εσπρέσο μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια παίρνετε το μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε το μασκαρπόνε, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά κατά προτίμηση με μίξερ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και χτυπάτε για περίπου 2 με 3 λεπτά ακόμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αναμειγνύεται με γρήγορες κινήσεις πρώτα το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια το υπόλοιπο (το διπλώνετε μέσα, πάντα με λίγες σίγουρες κινήσεις, όχι κτύπημα).
Έπειτα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε σερβίροντας το Τιραμισού σας είτε σε ένα μεγάλο μπολ είτε σε μικρά γυάλινα ποτήρια. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι για να συναρμολογήσετε το γλυκό σας, αρχικά βάζετε κρέμα στο πάτο, έπειτα βρέχεται τα σαβαγιάρ στο σιρόπι καφέ και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα. Μετά βάζετε ξανά κρέμα, μπισκότα και τελειώνετε με κρέμα. Πασπαλίζετε με κακάο, σκεπάζετε με μεβράνη και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
Πριν σερβίρετε τρίψτε σοκολάτα από πάνω.