ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

10 περίεργοι τρόποι για να αποφύγετε το στρες στη δουλειά

stress-grafeio-570.jpg
Το στρες μπορεί να μειώσει την ποιότητα της εργασίας σε κάθε περιβάλλον και «χτυπά» με τον πιο ύπουλο τρόπο την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλοί οδηγοί αυτό-βοήθειας και πολλές αμπελοφιλοσοφίες για το πώς να αποφύγει κανείς το στρες στη δουλειά, κανείς όμως δεν σας έχει δώσει τις παρακάτω συμβουλές:
1. Αυτό-ύπνωση
Το μυαλό είναι πανίσχυρο. Από τη μία μπορεί να σας κάνει να ανησυχείτε μανιωδώς από την άλλη να είσαστε στα σύννεφα. Αν λοιπόν προγραμματίσετε τον εαυτό σας να είσαστε σε μια ζώνη ηρεμίας, τότε θα είσαστε πολύ πιο ψύχραιμοι στη δουλειά.
2. Γίνετε πιο ενεργητικοί
Όταν αποφασίσετε να είσαστε πιο ενεργητικοί, τότε θα καταλάβετε ότι θα έχετε πολλά οφέλη. Προσπαθήστε να παίρνετε μεγάλες ανάσας ώστε να οξυγονώνεται καλά ο εγκέφαλος.
3. Βγάλτε τα παπούτσια σας
Αν βγάλετε τα παπούτσια σας θα μπορέσετε να χαλαρώσετε περισσότερο στο γραφείο κι έτσι θα βελτιωθεί και η κυκλοφορία του αίματος.
4. Αναπνέετε με περίεργο ρυθμό.
Όταν καταλάβετε ότι αρχίζει να σας κατακλύζει το άγχος, αρχίστε να αναπνέετε περίεργα. Και θα σας φανεί αστείο και θα λάβετε αρκετό οξυγόνο.
5. Μπονζάι!
Σε πολλά αστικά περιβάλλοντα, ένα μικρό φυτό μπορεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Αν πάρετε 5 λεπτά για να φροντίσετε τη γλάστρα του γραφείου θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα.
6. Σιάτσου για έναν
Ένα καλό μασάζ μπορεί να διαλύσει το στρες. Αν δεν θέλετε να σας κατηγορήσουν για σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας, καλύτερα να κάνετε μόνος σας μασάζ στο σβέρκο και την πλάτη σας. Ακόμη μπορείτε να πάρετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για μασάζ, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικά.
7. Γελάστε
Το γέλιο ελαφραίνει πάντα την ατμόσφαιρα. Αν κάνετε αστεία με τους συναδέλφους είναι σίγουρο ότι θα δουλέψετε καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σοβαρός συνέχεια.
8. Κλάψτε
Πολλές φορές ένα γερό κλάμα είναι αρκετά αναζωογονητικό. Επομένως, είτε στο μπάνιο είτε όταν είσαστε μόνος, αφήστε τα δάκρυα και την πίεση να κυλίσουν.
9. Ουρλιάξτε
Δεν εννοούμε ιαχές πολέμου, ούτε τις φωνές της Ζήνας. Προφανώς αυτό που προτείνουμε είναι πιο μετριοπαθές αλλά εξίσου απελευθερωτικό.
10. Να είσαστε φιλικοί με το αφεντικό σας
Δεν χρειάζεται να είσαστε φιλαράκια αλλά οι καλές σχέσεις με το αφεντικό, κάνουν πολύ καλύτερο και λιγότερο αγχωτικό το χώρο εργασίας.