ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή για τη λήξη της Αντιπυρικής Περιόδου 2013 διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” της Π.Κ.Μ, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο απολογισμός της φετινής Αντιπυρικής Περιόδου, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2013, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος στη Θεσσαλονίκη κύλησε ομαλά. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δούλεψαν σκληρά, ώστε να προστατευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου.  Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν πολύ καλός και η επέμβαση στα συμβάντα που προέκυψαν άμεση. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συνεργασία και τη χειμερινή περίοδο, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις για την αποφυγή πλημμύρων και την προετοιμασία για τις χιονοπτώσεις», τόνισε ο κ. Παπάς.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας επεσήμανε ότι «η φετινή αντιπυρική περίοδος, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, πήγε πάρα πολύ καλά κι αυτό γιατί πριν την έναρξή της υπήρχε πολύ καλός συντονισμός με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατό, πυροσβεστική υπηρεσία, αστυνομικές αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες), αλλά και με τις εθελοντικές ομάδες. Έτσι, λοιπόν, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί προλαβαίναμε κάθε περιστατικό στη γέννησή του. Με αυτή την εκδήλωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης τίμησαν με τον ελάχιστο τρόπο για τη συνεισφορά τους όλους αυτούς που συνέβαλαν για το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».
Κατά τη λήξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν διπλώματα “Τιμής Ένεκεν” στους εμπλεκόμενους φορείς που συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου 2013 και συνέβαλαν στην πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση φαινόμενων εκτάκτων αναγκών που σχετίζονται με τις πυρκαγιές.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης