ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικών


   Στην αναμονή βρίσκονται περίπου 15.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως ότου ανακοινωθούν οι μεταθέσεις τους από το υπουργείο Παιδείας, κάτι που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, για να ακολουθήσουν μετά οι αποσπάσεις και οι διορισμοί των αναπληρωτών.

Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, παρά το γεγονός ότι παραμένει υψηλός, είναι μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο φόβος της απώλειας της οργανικής θέσης οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς να μην υποβάλουν αίτηση, διότι ανησυχούν μήπως στη νέα περιοχή που θα πάνε δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και έτσι θα παραμείνουν στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των αιτήσεων που καταχωρίσθηκε για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή στην πρωτοβάθμια ανήλθε στις 7.005, έναντι 7.550 αιτήσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι, ενώ λίγο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από το Έθνος: