ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Εξαφάνισε τους ανεπιθύμητους από το Facebook εύκολα κι απλά με το Duster

unfriend-duster-efarmogi-570
Όταν έκανες την πρώτη σου εγγραφή στο Facebook ήσουν τόσο ενθουσιασμένος που είχες πάρει σβάρνα κόσμο και ντουνιά και έκανες add. Πρώτα οι συμμαθητές σου ή συνάδελφοι σου, μετά οι συγγενείς, ύστερα οι γείτονες, μετά άλλοι γνωστοί και μετά γνωστοί γνωστών.
Τώρα όμως που έφτασες τους 2.000 φίλους και από αυτούς ξέρεις καλά μόλις τους 100 και μιλάς μόλις με τους 20 εξ αυτών, και δεδομένου ότι ο ενθουσιασμός σου έχει φύγει και ωριμάζεις, θες να πάρεις μια σκούπα και να σουτάρεις αρκετούς. Ενώ κάποιους άλλους θες να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία γι΄αυτό τους κάνεις απλώς hide. Όμως αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο και βαριέσαι τόσο που τελικά κρατάς πολλούς άσχετους και ίσως επικίνδυνους.
Όχι πια. Με το Duster την εφαρμογή που προορίζεται αποκλειστικά για το Facebook, μπορείς να σβήσεις όσους δεν θες. Για την ακρίβεια όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους δεν έχεις σχολιάσει ποτέ ανάρτηση ή φωτογραφία το τελευταίο δίμηνο, ούτε έχεις μιλήσει στο chat και γενικώς με όλους όσους δεν υπάρχει ένα ίχνος interaction. Η εφαρμογή που δημιούργησαν ο Κάρτερ Γουίτλι και ο Αντλάι Γκόρντον, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, λειτουργεί ως εξής: σου εμφανίζει όλους αυτούς που δεν είχες επαφή εσχάτως και σου δίνει είτε την επιλογή του hide είτε του dust.
duster
Φυσικά, χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί μέσα σε αυτούς να υπάρχουν κάποιοι που δεν θες να τους σβήσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις- π.χ. μια ωραία κοπέλα που μπορεί να προκύψει κάτι ή έναν παλιό συνάδελφο που τώρα που έμεινες άνεργος μπορεί να σου προσφέρει δουλειά- και κάποιοι που θες απλώς να τους παρακολουθείς είτε γιατί είσαι περίεργος είτε γιατί σε διασκεδάζουν όσα γράφουν.
Βέβαια, να είσαι προετοιμασμένος για τη στιγμή που θα σε ρουφήξει εσένα η σκούπα..