ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Κάνουν προσπάθειες να δείχνουν ότι τους... ικανοποίησε το αποτέλεσμα !

Κάνουν προσπάθειες να δείχνουν ότι τους... ικανοποίησε το αποτέλεσμα !
Αγωνιώδεις  προσπάθειες να πείσουν τους πολίτες ότι είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για να μην καταρρεύσουν την Κυριακή, κάνουν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Και αυτό γιατί όπως λένε, οι κάλπες έστειλαν “θετικά” μηνύματα αλλά κυρίως έδειξαν ότι το εκλογικό σώμα επιθυμεί να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της και να μην μπει η χώρα στην περιπέτεια των εθνικών εκλογών. Στην πράξη όμως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νιώθουν σα να έπεσαν από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας και να έμειναν ζωντανοί. 
Μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα υπήρχε αμηχανία και εκνευρισμός καθώς η εικόνα που είχε σχηματιστεί από τα exit polls έδειχνε κατάρρευση της κυβέρνησης σε Αθήνα και Αττική αλλά κυρίως άμεση προσφυγή στις εθνικές κάλπες.
Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και η διαφορά μειώνονταν, το κλίμα άλλαζε και τα δύο κόμματα άρχισαν να αναθαρρίζουν και να δηλώνουν νικητές της εκλογικής διαδικασίας.
Ο Πρωθυπουργός στη βραδινή του δήλωση έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητα θετικά αποτελέσματα. Όμως δεν πανηγύρισε καθώς στην Συγγρού υπάρχει ο φόβος να προκληθεί αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Από την πλευρά τους στο ΠΑΣΟΚ, λένε ότι οι υποψήφιοι της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης θα είναι παρόντες στο Β' γύρο, σε 8 από τις 13 περιφέρειες, κάτι που δείχνει ότι ο χώρος ακόμα υπάρχει στον πολιτικό χάρτη.
Σε κάθε περίπτωση και στα δύο κόμματα θεωρούν ότι έχει μεγάλη σημασία να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι μπορούν να μαζέψουν το ρεύμα νίκης που από την περασμένη εβδομάδα έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κρατηθούν στην εξουσία