ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί


kolokithoanthoi-olivemagazinegr
Όταν είναι στην εποχή τους, τους βρίσκετε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο άνθος μπορείτε. Το μυστικό της συνταγής: Μην βάλετε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, θα μικρύνουν και θα “μαραθούν”. Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε, βάλτε τους μέσα σε ένα μπολ με νερό με το άνθος τους προς τα έξω.
kolokithoanthoi nik1
Φωτογραφία – Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά

  • 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • για τη γέμιση
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • για το χυλό
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μπίρα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τα τυριά, το μαϊντανό και τα αβγά και γεμίζετε με το μίγμα τους κολοκυθοανθούς. Στρίβετε τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τους ανθούς στο χυλό που έχετε ετοιμάσει και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Βήμα 4

Τους γυρίζετε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμοι, τους βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρετε.