ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Υπάρχει μισθός 18.000€ το μήνα στην Ελλάδα των μνημονίων; ΝΑΙ... και τον πληρώνεο ο μαλάκας Έλληνας πολίτης με το αίμα του!

Με στόχο να κρυφτούν στα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος τα έργα και οι ημέρες της «σωτηρίας» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με 40 δισ. ευρώ, ο Γ. Στουρνάρας ζητά την απορρόφηση του ΤΧΣ από την Κεντρική Τράπεζα.

Αφού στα 5 χρόνια της λειτουργίας του πρωταγωνίστησε στην...
αμφιλεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, περνάει τις εκκρεμότητές του στην Τράπεζα της Ελλάδας που το «καταπίνει». Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση φυσικά με τους δανειστές, ετοιμάζει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να «σβήσει από τον χάρτη» τον ανεξάρτητο φορέα και τη δράση του.
Τίτλοι τέλους, πριν από τη λήξη της… θητείας του, για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον αμφιλεγόμενο ρόλο του στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).
Στην απορρόφηση του ΤΧΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος προχωράει η κυβέρνηση, σβήνοντας έτσι τα ίχνη ενός ανεξάρτητου -υποτίθεται- φορέα, ο οποίος, με βάση την ετήσια οικονομική έκθεση του 2013, αφήνει πίσω του ζημιές περίπου 6 δισ. ευρώ στην… υγεία των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων.
Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει για την αποκατάσταση των διοικούντων με τη «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, Αναστασία Σακελλαρίου, που αμείβεται με 17.990 ευρώ μηνιαίως, στην Ελλάδα των μνημονίων, να προαλείφεται για υψηλόβαθμη θέση κοντά στον νέο διοικητή της ΤτΕ.
[πηγή: www.efsyn.gr]