ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί

soupies_xorta


Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρώματα γης και θάλασσας με τις σουπιές να σιγομαγειρεύονται με χόρτα και φρέσκα μυρωδικά.
soupies xorta ska1
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 300γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά σας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρετε σε αυτό τις σουπιές.

Βήμα 2

Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά μαζί με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 30 περίπου λεπτά.

Βήμα 4

Λίγο πριν από το τέλος, σβήνετε με τον χυμό του λεμονιού. Φροντίζετε να μην παραψήσετε τις σουπιές, για να κρατήσουν την τραγανότητά τους.

Βήμα 5

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Αν τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες είναι εκτός εποχής, βάλτε άλλα μυρωδικά, όμως μάραθο, μαϊντανό κλπ.