Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες μπορεί να μπλοκάρουν τις βασικές αρτηρίες στο κυκλοφορικό σύστημα για πολλές ώρες μετά το τέλος του γεύματος…
Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος, ειδικά στα άτομα που έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα ή συντρέχουν άλλοι παράγοντες που τους καθιστούν ευάλωτους σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Υπάρχουν ωστόσο μερικοί απλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στο έμφραγμα ακόμα και την ύστατη στιγμή, αφού, άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να παραβρεθείτε σε ένα τραπέζι με λιπαρούς πειρασμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας:
-Μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσετε: Οι υψηλές θερμοκρασίες που μαγειρεύεται το κρέας δημιουργούν χημικές ενώσεις οι οποίες ονομάζονται προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) και αυξάνουν τη φλεγμονή και τον κίνδυνο του διαβήτη. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα αυτών των ουσιών στο αίμα σας, μαρινάρετε το κρέας σε χυμό λεμονιού ή ξυδιού, ψήστε το σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες και μην φάτε τα καψαλισμένα κομμάτια του κρέατος.
-Πιείτε κόκκινο κρασί με το φαγητό: Ερευνητές από την Χιλή έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ως μέρος μιας διατροφής υψηλής σε λιπαρές ουσίες, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στις αρτηρίες του ατόμου. Αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξε και άλλη έρευνα σχετικά με τις ιδιότητες του χυμού από σταφύλι.
-Βάλτε στο γεύμα ψωμάκι με σπόρους: Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Yale έδειξε, ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε ποσότητα βρώμης ή άλλων δημητριακών με βάση το σιτάρι, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με πολλά λιπαρά, οι αρτηρίες τους στένευαν αισθητά λιγότερο.
-Προσθέστε μια φέτα αβοκάντο: Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του UCLA έδειξαν ότι αφότου οι άνθρωποι φάνε ένα χάμπουργκερ, τις επόμενες δύο ώρες οι αρτηρίες τους στενεύουν και αυξάνεται ο κίνδυνος να τις μπλοκάρει το λίπος από το γεύμα τους. Όταν όμως στο χάμπουργκερ πρόσθεσαν ένα κομμάτι αβοκάντο, τότε αυτή η επικίνδυνη παρενέργεια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αν και το αβοκάντο έχει αρκετά λιπαρά, εντούτοις εξουδετερώνει την φλεγμονή που προκαλεί το κρέας.
-Κάντε ένα σύντομο περίπατο: Αρκούν 30 λεπτά περπατήματος σε χαλαρό ρυθμό μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να μειωθεί η αύξηση της συγκέντρωση λιπιδίων στο αίμα από 10% έως 25%.
pentapostagma.gr
Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος, ειδικά στα άτομα που έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα ή συντρέχουν άλλοι παράγοντες που τους καθιστούν ευάλωτους σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Υπάρχουν ωστόσο μερικοί απλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στο έμφραγμα ακόμα και την ύστατη στιγμή, αφού, άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να παραβρεθείτε σε ένα τραπέζι με λιπαρούς πειρασμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας:
-Μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσετε: Οι υψηλές θερμοκρασίες που μαγειρεύεται το κρέας δημιουργούν χημικές ενώσεις οι οποίες ονομάζονται προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) και αυξάνουν τη φλεγμονή και τον κίνδυνο του διαβήτη. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα αυτών των ουσιών στο αίμα σας, μαρινάρετε το κρέας σε χυμό λεμονιού ή ξυδιού, ψήστε το σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες και μην φάτε τα καψαλισμένα κομμάτια του κρέατος.
-Πιείτε κόκκινο κρασί με το φαγητό: Ερευνητές από την Χιλή έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ως μέρος μιας διατροφής υψηλής σε λιπαρές ουσίες, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στις αρτηρίες του ατόμου. Αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξε και άλλη έρευνα σχετικά με τις ιδιότητες του χυμού από σταφύλι.
-Βάλτε στο γεύμα ψωμάκι με σπόρους: Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Yale έδειξε, ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε ποσότητα βρώμης ή άλλων δημητριακών με βάση το σιτάρι, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με πολλά λιπαρά, οι αρτηρίες τους στένευαν αισθητά λιγότερο.
-Προσθέστε μια φέτα αβοκάντο: Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του UCLA έδειξαν ότι αφότου οι άνθρωποι φάνε ένα χάμπουργκερ, τις επόμενες δύο ώρες οι αρτηρίες τους στενεύουν και αυξάνεται ο κίνδυνος να τις μπλοκάρει το λίπος από το γεύμα τους. Όταν όμως στο χάμπουργκερ πρόσθεσαν ένα κομμάτι αβοκάντο, τότε αυτή η επικίνδυνη παρενέργεια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αν και το αβοκάντο έχει αρκετά λιπαρά, εντούτοις εξουδετερώνει την φλεγμονή που προκαλεί το κρέας.
-Κάντε ένα σύντομο περίπατο: Αρκούν 30 λεπτά περπατήματος σε χαλαρό ρυθμό μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να μειωθεί η αύξηση της συγκέντρωση λιπιδίων στο αίμα από 10% έως 25%.
pentapostagma.gr