Ένα δροσερό και απλό γλυκάκι που είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία αρχίζει να παίρνει την… άνω βόλτα!
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
- 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινα, μεγάλη
- 100ml γάλα 1,5% λιπαρά
- 16γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ντύνετε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι και 100ml (½ φλιτζάνι) από το σιρόπι, από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάτε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μίγμα. Αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 3
Στραγγίζετε την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Κρατάτε 3 μισά ροδάκινα και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα σε κυβάκια.
Βήμα 4
Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Στύβετε με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζετε το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύετε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 5
Αραδιάζετε στη φόρμα τα τρία μισά ροδάκινα με το κοίλο μέρος προς τα επάνω. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Σκεπάζετε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.
Βήμα 6
Τσεκάρετε αν έχει δέσει το γλυκό και τότε βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρείτε το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγετε προσεκτικά, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 4-5 φρέσκα ροδάκινα αφού πρώτα τα κόψετε στη μέση και τα μαλακώσετε για 10 λεπτά σε ένα σιρόπι που θα φτιάξετε με 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη.