ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η Καλομοίρα τον Εθνικό Υμνο στη Βουλή όταν ξανανοίξει

Μα γιατί φωνάζετε που έκλεισαν άρον άρον τη Βουλή; Για 15 μέρες είναι σίγουρο ότι δεν θα μπει νέο Μνημόνιο.

Την έναρξη των εργασιών των Θερινών Τμημάτων θα κάνει η Καλομοίρα, η οποία θα τραγουδήσει τον Εθνικό Υμνο.

Η Ολομέλεια θα συνέλθει πάλι από τον Οκτώβριο και βλέπουμε, οπότε θα έχει συνέλθει και ο Σαμαράς από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής είναι πολύ καλό πράγμα, σε σχέση με την πρόωρη εκσπερμάτιση που δεν είναι καθόλου.

Ολοι είδαν τη θυροκόλληση από έναν κύριο αστυνομικό της Βουλής και μια πανέμορφη αστυνομικίνα. Ευτυχώς δεν ήταν η κήρυξη 7χρονης δικτατορίας, αλλά κλείνει η Βουλή για θερινές διακοπές. Ολοι όμως απόρησαν γι’ αυτό. Ποιες...
θερινές διακοπές;

Αν κοίταζαν έξω από το παράθυρο θα έβλεπαν χειμωνιάτικο καιρό κατάλληλο για σκι στα χιόνια και όχι στη θάλασσα.

Το εσπευσμένο κλείσιμο λέγεται ότι έγινε για να πάρουν οι βουλευτές το επίδομα θερινής αδείας και για τον λόγο αυτό συνωστίστηκαν και σκοτώθηκαν μπροστά στα ΑΤΜ του Κοινοβουλίου.

Εννοείται ότι είναι για γέλια όσα ακούγονται ότι έκλεισε η Βουλή γιατί εκκρεμεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου.

Αλλοι το άρον άρον κλείσιμο το συνδυάζουν με τις γκρίνιες και την αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της «γαλάζιας» Κ.Ο. με αφορμή τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό. Αλλά δεν ντρέπονται οι ξεφτιλισμένοι που λένε τέτοια πράγματα.

Είναι επίσης για πολλές κλοτσιές αυτοί που μιλάνε για ενδιαφέρον της κυβέρνησης να περάσει στα Θερινά Τμήματα -που αποτελούνται από μόνον 100 βουλευτές- κρίσιμα νομοθετήματα, όπως η «μικρή» ΔΕΗ, οι αιγιαλοί κ.λπ. Δεν ντρέπονται οι κερατάδες που τα λένε!

Οι πιο σκατάδ€ς λένε ότι το κλείσιμο της Βουλής σχετίζεται με την παραγραφή αδικημάτων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει με τέτοιες μ@λακί€ς που ακούγονται.

Και σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε πρόωρο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής. Η τελευταία ήταν τον Μάιο του 2009 επί Κωστάκη και είχε συνδεθεί με την παραγραφή όλων των υποθέσεων που εκκρεμούσαν: Βατοπέδι, Γερμανός-Cosmote, Siemens, ομόλογα. Τώρα δεν εκκρεμεί καμιά υπόθεση. Υπάρχει και η μαρτυρία του Ευάγγελου Βενιζέλου γι’ αυτό.

Το πρόωρο κλείσιμο συνέπεσε με την πρόωρη νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ βάζοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο επί του Ολυμπιακού καθαρίζοντας γρήγορα τον τελικό.

Η φιέστα όμως που ακολούθησε ήταν λειψή, αφού δεν τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο η Καλομοίρα, όπως τον τραγούδησε στο ματς της Εθνικής με τη Νιγηρία στις ΗΠΑ.

Θα τον τραγουδήσει, είπαμε, λάιβ όταν και αν ξανανοίξει η Βουλή.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn