Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- ½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
- ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- μερικά φύλλα ρόκας
- αλεύρι
- καλαμποκέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.
Βήμα 2
Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).
Βήμα 3
Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.
Βήμα 5
Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε.
Βήμα 6
Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.
Tip:*Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα