ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σε αναβρασμό η Μύκονος - Λουκέτο σε 89 κέντρα διασκέδασης


Σε αναβρασμό η Μύκονος - Λουκέτο σε 89 κέντρα διασκέδασης
Σε αναβρασμό η τοπική αγορά της Μυκόνου, μετά την απόφαση της αστυνομίας να σφραγίσει την Τρίτη 9 κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες άλλα 80, για υπέρβαση ωραρίου τις ώρες κοινής ησυχίας.
Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων του νησιού από την πλευρά τους, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, με το δήμαρχο, Κώστα Κουκά, χαρακτήρισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, εν μέσω τουριστικής σεζόν, καταστροφικό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, τα καταστήματα καταγγέλθηκαν για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, οπότε κανονικά θα έπρεπε να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα -αν και την ώρα εκείνη είναι γεμάτα από κόσμο.
Η εξέλιξη αυτή στην αρχή της τουριστικής περιόδου, όπως είπαν οι επιχειρηματίες, τους οδηγεί στην καταστροφή, σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού -ιδιαίτερα, όπως σημειώθηκε, σε επιχειρηματίες ενός νησιού το οποίο λειτουργεί κατ' εξοχήν τη θερινή τουριστική περίοδο.
Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μέσω του προέδρου τους, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, αποφάσισαν να αντιδράσουν, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή τεράστια αδικία σε επίπεδο νομοθεσίας. Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά την πρόσφατη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις σε ηχορρύπανση.
Τη συμπαράστασή τους στους καταστηματάρχες εξέφρασαν η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, κυρία Ειρήνη Γρυπάρη καθώς και ο νέος δήμαρχος, κ. Κουκάς, ο οποίος μάλιστα συνέστησε ψυχραιμία. Όπως είπε ο δήμαρχος, θα πρέπει να ασκηθούν άμεσα πολιτικές πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση για το πρόβλημα.