ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστική επιστολή 17χρονης μαθήτριας

Συγκλονιστική επιστολή 17χρονης μαθήτριας
Ζητάει οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της.
Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η συγκλονιστική επιστολή ενός 17χρονου κοριτσιού από το Βόλο, που δίνει μάχη να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας της αλλά η ανέχεια δεν την αφήνει.
Η μικρή Κατερίνα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, πέρασε μεγάλες περιπέτειες παθολογικής φύσεως που τραυμάτισαν την παιδική ψυχή της και της άφησαν σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων.
Εδώ και 8 μήνες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με χρήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει ο διευθυντής του σχολείου της και πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Σωκράτης Σαβελίδης.
Ωστόσο, τα χρήματα αυτά εξαντλήθηκαν και η Κατερίνα πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία της τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο. Αντιλαμβανόμενη ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς περίθαλψη και να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της, η ταλαιπωρημένη μαθήτρια βρήκε το σθένος και έλαβε τη γενναία απόφαση να στείλει γράμμα στον κ. Σαβελίδη ζητώντας του να συνδράμει όπως μπορεί:
Η νεαρή κοπέλα  αναφέρει στην επιστολή της:
«Γεια σας, με θυμάστε; Είμαι η 17χρονη Κατερίνα. Χάρη στη δική σας βοήθεια κατάφερα να φτάσω τους οκτώ μήνες θεραπείας στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει όμως να συνεχίσω για άλλους δυόμιση μήνες για να επιστρέψω στον Βόλο υγιής. Είναι κρίμα να τα παρατήσω τώρα που φτάνω στο τέλος, γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω όλους για ακόμα μια φορά, αν θέλετε να μου δώσετε τη βοήθειά σας με αγάπη και κατανόηση και όπως λέω πάντα να γίνετε μια αγκαλιά για μένα.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Με εκτίμηση και σεβασμό
Κατερίνα
Αρ. Τραπέζης:
Εθνική 858/605194-47».
Απερίγραπτο είναι το δράμα που βιώνει ολόκληρη η οικογένεια της μικρής μαθήτριας, που ζει βυθισμένη στη φτώχεια. Η 56χρονη Σοφία, η μητέρα της, έχει μείνει μόνη της να μεγαλώνει 5 παιδιά χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά.
Στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα εισόδημα ενώ δεν λαμβάνουν κανένα βοήθημα ή επίδομα. Η ίδια δεν μπορεί να εργαστεί, αφού πρέπει να βρίσκεται συνεχώς πάνω από την Κατερίνα, ενώ τα υπόλοιπα 4 ενήλικα παιδιά της είναι όλα άνεργα.
Για να βρουν ένα πιάτο φαγητό αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά στα συσσίτια της εκκλησίας. Ωστόσο, ο μεγάλος τους φόβος δεν είναι η πείνα αλλά το μέλλον του μικρότερου μέλους της οικογενείας, που μέρα με τη μέρα βλέπει τα ψυχολογικά της προβλήματα να γιγαντώνονται.
«Δεν σας κρύβω ότι σιτιζόμαστε από την εκκλησία για να επιβιώσουμε. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Αλλά αυτό που με νοιάζει είναι το παιδί μου, που χρειάζεται θεραπεία. Χωρίς χρήματα δεν μπορεί να την συνεχίσει. Δεν ξέρω τι να κάνω» αναφέρει στην «Kontranews» η κ. Σοφία.
Πριν από λίγο καιρό, οι γιατροί της συνέστησαν να μετακομίσει από τον Βόλο σε άλλη περιοχή ώστε να αλλάξει περιβάλλον με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί κάπως η κατάστασή της.
Έτσι, η άπορη οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στην γενέτειρα της μητέρας, στην Άρτα. Από εκεί αναγκάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να πηγαινοέρχονται στην Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», για εξετάσεις και θεραπεία, όμως τα έξοδα τους έχουν γονατίσει.
«Είμαστε μια οικογένεια ανέργων, χωρίς χρήματα και με πάρα πολλά έξοδα. Κάθε τόσο πρέπει να πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και να πληρώνουμε τις μετακινήσεις και τις διανυκτερεύσεις μας σε ξενοδοχείο. Η βοήθεια που μας δόθηκε ήταν πολύτιμη αλλά τα χρήματα αυτά τελείωσαν και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ζητάμε από όποιον μπορεί να βοηθήσει από το υστέρημά του» τονίζει η απελπισμένη μητέρα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με πρωτοβουλία του προέδρου της Σωκράτη Σαβελίδη είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο έδωσαν στο φτωχό πολυμελές νοικοκυριό για τις ανάγκες που είχαν τότε. Τώρα, έχουν ξεκινήσει μια δεύτερη εκστρατεία οικονομικής βοήθειας με κοινοποίηση του προβλήματος σε μέσα ενημέρωσης και τοπικούς φορείς, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.
«Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οι Έλληνες χρειάζεται αλληλεγγύη και συμπόνια για να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη μικρή μαθήτρια και το ίδιο ζητάμε από όλους» μας εξηγεί ο κ. Σαβελίδης.
Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αδιαφορία που επέδειξαν οι δημοτικές αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες, που γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη τους στην άτυχη Κατερίνα.
Μοναδική εξαίρεση ήταν η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, η οποία έπειτα από συνεννόηση με τον επίσης απερχόμενο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, επικοινώνησε με τη μητέρα της κοπέλας και δεσμεύτηκε να διερευνήσει τα περιθώρια για να διευκολύνει την οικογένεια. Βέβαια, μετά το χθεσινό ανασχηματισμό βρέθηκαν και οι δυο εκτός κυβερνητικού σχήματος, κάτι που εγείρει ανησυχία ότι θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.