ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πέντε αυτοκτονίες μέσα σε τρεις ημέρες

Πέντε αυτοκτονίες μέσα σε τρεις ημέρες
Τραγικός είναι ο απολογισμός από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κατά τη διάρκεια του οποίου άλλοι πέντε συμπολίτες μας έδωσαν τραγικό τέλος στη ζωή τους.
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της...
Ρόδου από την αυτοκτονία μιας 37χρονης, που εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού.
Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία προσήλθε κανονικά στην εργασία της, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου βρίσκεται το δωμάτιο προσωπικού, και βούτηξε στο κενό.
Η αυτόχειρας ήταν παντρεμένη με παιδιά και ζούσε στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια.
Μια άλλη αυτοκτονία ενός παιδιού μόλις 23 ετών σκόρπισε θλίψη στο χωριό Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου.
Ο νεαρός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διέμενε και εργαζόταν στην περιοχή, το βράδυ του Σαββάτου πήρε μια καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε αλλά το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε την Κυριακή. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Ελιά σε κλίμα οδύνης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Κρήτη, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μέχρι σήμερα.
Στις Σάπες, σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της μικρής κωμόπολης ο μακάβριος τρόπος που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας συντοπίτης τους. Πρόκειται για έναν 50χρονο  παλιννοστούντα ομογενή, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο  σπίτι του.
Την Παρασκευή είχαν προηγηθεί δυο ακόμη αυτοκτονίες. Στην πρώτη περίπτωση, μια γυναίκα 51 ετών πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παπάφη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, που άφησε πίσω της ένα ανήλικο παιδί, πριν από λίγο καιρό είχε χάσει τον πατέρα της και είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά.
Η έτερη περίπτωση αφορά έναν ηλικιωμένο άνδρα από τον Πετεινό Ξάνθης, που έστρεψε την καραμπίνα προς τα πάνω του και τράβηξε τη σκανδάλη. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε λουτρό αίματος στην αυλή του σπιτιού του από οικεία του πρόσωπα.
Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτήν την απέλπιδα πράξη.