ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στους «16» η Βραζιλία και το Μεξικό: Καμερούν – Βραζιλία 1 – 4, Κροατία – Μεξικό 1 – 3

brazilia-prokrisi-neymar-570
Η Βραζιλία, με..΄μπροστάρη τον Νεϊμάρ διέλυσε το Καμερούν, με 2-0 κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και απέφυγε την Ολλανδία. Το Μεξικό, κέρδισε την Κροατία με 3-1, με ξέσπασμα στο τελευταίο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου...
Καμερούν - Βραζιλία 1-4
Έτσι παρατάχθηκαν:
Οι, αδιάφοροι, Καμερουνέζοι, δεν...απαλλάχτηκαν από το 4-3-3 Ο Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Νιόμ, αριστερά ο Μπεντιμό και στον κέντρο της άμυνας ο Ν΄Κουλού και ο Μάτιπ. Στα χαφ ήταν οι Ένο, Μπιά αι Ν'Γκουέμο. Στην επίθεση ο Τσούπο Μοτίνγκ, ο Αμπουμπακάρ και ο Μπουκαντζό.
Ομοίως και οι Βραζιλιάνοι. Κάτω από τα δοκάρια ο Σέζαρ. Δεξιά ο Άλβες, αριστερά ο Μαρσέλο και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλβα με τον Λουίζ. Στα χαφ οι Παουλίνιο, Γκουστάβο, Όσκαρ και στην επίθεη ο Χούλκ, Φρεντ και Νεϊμάρ
Σύνθημα Νεϊμάρ, ισοφάριση και ξέσπασμα
Η Βραζιλία από το πρώτο λεπτό πίεσε για να βάλει νωρίς το επιθυμητό γκολ, κάτι που θα έλυνε τα πόδια των Βραζιλιάνων, απέναντι στους αδιάφορους Καμερουνέζους. Στπ 17ο λεπτό ο Γκουστάβο βρήκε εξαιρετικά τον Νεϊμάρ και με πλασέ για σεμινάριο ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα την έστειλε στην γωνία του Ιτάνζ. Το Καμερούν δεν κλείστηκε πίσω, πίεσε για την ισοφάριση και αφού έχασε δυο ευκαιρίες ο Μάτιπ ισοφάρισε το ματς στο 26'. Ο Νεϊμάρ, το είχε πάρει απόφαση να δώσει τη νίκη στη Βραζιλία και στο 35' ο Βραζιλιάνος σούπερ στα αποκατέστησε την τάξη. Στις τάξεις της Βραζιλίας αποτελεί...είδηση καθώς στο 50' ο Φρεντ σκόραρε το τρίτο γκολ των Βραζιλιάνων. Τη...δουλειά για τους Βραζιλιάνους τελείωσε ο Φερναντίνιο, με υποδειγματικό πλασέ στο 84'.
Κροατία - Μεξικό 1-3
 Έτσι παρατάχθηκαν: 
Ο Νίκο Κόβατς, επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Πλετίκοσα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σρνα, αριστερλα ο Βραλκο και στο κέντρο της άμυνας ο Τσόρλουκα με τον Λόβρεν. Στα χαφ ήταν οι Ράκιτιτς και Πράνιτς, πιο μπροστά οι Πέρισιτς, Μόντριτς, Όλιτς και στην κορυφή ο Μάντζουκιτς.
Ο Μιγκέλ Ερέρα, επέμεινε στο 5-3-2. Ο Οτσόα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αγκιλάρ, αριστερά ο Λαγιούν και στο κέντρο της άμυνας ο Ροντρίγκεζ, ο Μάρκεζ και ο Μορένο. Στα χαφ ο Ερέρα ο Βάσκεζ, ο Γκουαρδάδο και στην επ΄θεση ο Ντος Σάντος, με τον Περάλτα.
Το «καθάρισε« στο δεύτερο ημίχρονο
Στα πρώτα 45 λεπτά το Μεξικό είχε την πρωτοβουλία του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες. Κάτι που έκανε μέσα σε δυο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 72ο λεπτό οι Μεξικανοί άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκες και στι 75΄ο Γκουαρτνάδο «κλείδωσε» τη νίκη - πρόκριση. Ο Ερνάνες στο 82' ανέβασε τον πήχη του σκορ στο 3-0 και το μόνο που κατάφερε η Κροατία ήταν να μειώσει με τον Πέρισιτς.