ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΣΥΠΦΑ) ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ …ΑΓΩΝΕΣ


Τις ευλογίες του Νέου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ Γεώργιου, ζήτησε και πήρε ο Νέος Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής του Νομού Πιερίας, δια μέσου του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Την Πέμπτη το βράδυ, σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Ανδρέα Παπανικολάου, βρέθηκε στη Μητρόπολη. Η συνάντηση έγινε εν μέσω θερμής ατμόσφαιρας. Ο Μητροπολίτης έδειχνε γνώστης και θιασώτης των του αθλητισμού πραγμάτων.
 Στον χαιρετισμό του ο κύριος Παπανικολάου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακολουθούμε την ανταπόκρισή σας σε κάθε πρόσκληση που λαμβάνετε, ιδιαιτέρως σε αυτές με πολιτιστικό και κυρίως αθλητικό περιεχόμενο, κατά  το σύντομο διάστημα πού μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων σας. Πέρα από ευχαρίστηση, μας δημιουργεί την προσδοκία της συμπαράστασής σας προς το έργο μας, αλλά και της συνεργασίας μας  με την εκκλησία, στην οποία και προσβλέπουμε. Το σωματείο μας με επωνυμία  Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής,  (ΣΥ.Π.Φ.Α.), ιδρύθηκε λίαν προσφάτως.
Αταλάντευτα θέλουμε να υπηρετούμε τον συνάδελφο γυμναστή, τον μαθητή, τον αθλητή και γενικότερα την πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία όλων μας.
Ο αγώνας μας είναι ιερός, διότι πέρα από την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, στοχεύει στην αναβάθμιση του μαθήματος της φυσικής αγωγής, αλλά και στην εξύψωση των ιδανικών μας, τα οποία έχουν αλλοτριωθεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής και ανάπτυξης.
Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος μας, ο ρόλος του σύγχρονου δασκάλου-παιδαγωγού.
Σας τονίζουμε, ότι θα σταθούμε αρωγοί στο θεάρεστο έργο σας, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά στα αθλητικά δρώμενα και δηλώνουμε  παρόντες-εθελοντές και συνεργάτες σας.
Στην Πιερία, έναν ευλογημένο τόπο με θάλασσα, με τον Όλυμπο,  τουριστικές υποδομές, αρχαιολογικούς χώρους κι ευρήματα με πλούσια ιστορία και πολιτιστική, θρησκευτική κι αθλητική παράδοση, μπορεί, με όλες  τις δυσκολίες, να αναπτύσσεται και ο αθλητισμός. Εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος να διασφαλίσει τους σωστούς κανόνες, που θα δώσουν τα εχέγγυα για ανάπτυξη, με παράλληλη πορεία στο μέλλον υπέρ πάντοτε του αγνού Πιεριέα».
Δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για δράσεις και στόχους, πάντα υπέρ των νέων της Πιερίας και του καλού του τόπου.
Ο Νέος Σύλλογος διάλεξε να ξεκινήσει τις παραστάσεις γνωριμίας με θεσμικούς παράγοντες της Πιερίας, με τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ Γεώργιο …σημειολογικά.
Στην επίσημη πρώτη του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΣΥΠΦΑ) ο Πρόεδρος Ανδρέας Παπανικολάου, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κεραηλίδης, η Γραμματέας Αθανασία Καούρη, ο Ταμίας Παναγιώτης Καλατζής και τα μέλη Μαρία Υφαντή, Ιφιγένεια Καούρη και Κώστας Μισαηλίδης.