ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: Το Βερολίνο πρέπει να πει την αλήθεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Και να υποχωρήσει υπέρ της Ελλάδας

Princeton University Economics Professor Paul Krugman InterviewΟ Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν υπογράφει άρθρο στους New York Times, με το οποίο παίρνει το μέρος του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας το Βερολίνο να υποχωρήσει υπέρ της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν, ………
…….αυτό που ζητάει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως λογικό, και δεν επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, απλώς επιδιώκει να αναγνωριστεί από όλους ότι το χρέος της Αθήνας δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν θα μπορούσε να είναι για καμία χώρα του κόσμου.
Ο Πολ Κρούγκμαν επιρρίπτει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ, και καλεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο αλλά και τους ηγέτες των άλλων χωρών του Ευρωπαϊκού Βορρά, να εξηγήσουν στο εκλογικό ακροατήριό τους, την “άβολη” πραγματικότητα ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας, ώστε να μην υπονομευτεί το κοινό μέλλον της Ευρώπης.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος επισημαίνει ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες περίμεναν από την κυβέρνηση Τσίπρα να ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, που τα τελευταία 5 χρόνια “υπέβαλαν τα σέβη τους στον εξευτελισμό”.
Και συνεχίζει ο Πολ Κρούγκμαν: “Η δυναμική των γεγονότων ωστόσο είναι διαφορετική αυτή τη φορά. Και όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι ηγέτες της Ευρώπης, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαχείριση του ελληνικού ζητήματος”.
[ysterografa.gr]