ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα – Σοκάρει η αρχαιοφύλακας: «Με χτύπησε μία λάμψη»

Τέσσερις τραυματίες από τον κεραυνό που χτύπησε την Τετάρτη το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη. Δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες τα θύματα. Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το κέντρο της Αθήνας συνοδεύονταν από εκατό κεραυνούς!
Ένας από τους κεραυνούς έπεσε περίπου στις 4.30 το απόγευμα κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.
Πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, που χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, και δύο τουρίστες που φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια. Και τα 4 άτομα διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο τουρίστες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα και πιθανότατα θα πάρουν εξιτήριο. Οι δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες φέρουν πολλά τραύματα και εκδορές από τα θραύσματα χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρά.
Ωστόσο θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις με κεραυνούς και ηλεκτροπληξίες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκλεισε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας «λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Σοκάρει η αρχαιοφύλακας που χτυπήθηκε από κεραυνό
Η μία εκ των δύο υπαλλήλων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, που χτυπήθηκε από τον κεραυνό μίλησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.