ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Είκοσι Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες στα προσκυνήματα της Πιερίας σε ταξίδι γνωριμίας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

          Στο πλαίσιο των δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την ανάδειξη και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των Ιερών Μονών της Πιερίας και τη προσέλκυση και ανάπτυξη ταξιδίων προσκυνηματικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, επίσκεψη είκοσι τουριστικών πρακτόρων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
      Η αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον κ.  Alexei  Petritsko,  διευθυντή του Ορθόδοξου Προσκυνηματικού Κέντρου «SOLUN» του γνωστού τουριστικού ομίλου του κ. Μπόρις Μουζενίδη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουζενίδης  έχει τιμηθεί τον Νοέμβριο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο  για την προώθηση στη ρωσική τουριστική αγορά των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας και την προβολή του Χριστιανικού πολιτισμού και της Ορθόδοξης παράδοσης.

           Ο τουριστικοί πράκτορες, που εξειδικεύονται στις προσκυνηματικές περιηγήσεις, ξεναγήθηκαν στα σημεία εκείνα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσκυνηματικούς, σταθμούς δυνητικών επισκεπτών από τη Ρωσία και τις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας και την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο.
          Επιπλέον γεύτηκαν αυθεντικές μοναστηριακές συνταγές,  απολαμβάνοντας ένα μενού βασισμένο σε τοπικά προϊόντα της Πιερίας.
          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αφού καλωσόρισε στην περιοχή τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τόνισε η Πιερία είναι ένας εξαιρετικός - μοναδικός  προσκυνηματικός προορισμός  τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη προσπαθεί να προβάλλει και να αναδείξει περαιτέρω, πάντα σε αγαστή και γόνιμη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους τουριστικούς φορείς.
«Τα ταξίδια με θρησκευτική νοηματοδότηση μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους Ρώσους επισκέπτες και τους Χριστιανούς από όλο τον κόσμο που να θεμελιώνεται στις πνευματικές ανάγκες των προσκυνητών και το λατρευτικό τους στόχο και ταυτόχρονα να περιέχουν εκπαιδευτικές περιηγήσεις και επισκέψεις σε χώρους που συνδέονται με την πλούσια ιστορία της Πιερίας, την αρχαιολογικό της πλούτο, τις Τέχνες, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τον Πιερικό πολιτισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

          Από τη μεριά τους, οι τουριστικοί πράκτορες εντυπωσιάστηκαν  από τις σημαντικές δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού και στις συνεργασίες της με ομόδοξα έθνη και εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι το καλό κλίμα της πρώτης επαφής θα εξελιχθεί σε μια επωφελή συνεργασία για όλες τις πλευρές.