ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσίασης προγράμματος και ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Γερολιόλιου σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Άρωμα νίκης!








Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Poseidon Palace, μπροστά σε περισσότερα από 1200 άτομα και σε πανηγυρικό κλίμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής του παράταξης «ΣΥΝΘΕΣΗ» καθώς και τους 95 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου κατακλύσθηκε από δημότες του δήμου Δίου Ολύμπου που από νωρίς έφτασαν στο χώρο, στέλνοντας μήνυμα νίκης, σε μια μοναδική σε όγκο εκδήλωση.
Φανερά συγκινημένος από την προσέλευση και την ανταπόκριση του κόσμου ο Βαγγέλης Γερολιόλιος άνοιξε την ομιλία του ευχαριστώντας για την αποδοχή στο πρόσωπό του, αλλά και στο σύνολο των μελών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του.



Η ΟΜΙΛΙΑ
Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος μίλησε για τις αλλαγές στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, το εκλογικό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί στο δήμο Δίου Ολύμπου τονίζοντας πως τιμά και σέβεται όλες τις υποψηφιότητες καθώς και πως η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα αποτελεί καθήκον κάθε ενεργού πολίτη.
Άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι ο βασικός άξονας όλων των υποψηφιοτήτων αποτελεί το γεγονός ότι η τρέχουσα δημαρχιακή περίοδος είναι η χειρότερη που βιώσαμε στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Οι εικόνες ντροπής που όλοι μας αντικρίζουμε, με τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών, με δρόμους κυριολεκτικά αποσαθρωμένους και διαλυμένους, με δημόσιους χώρους παραδομένους στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη, είναι εικόνες που προσβάλλουν τον τόπο μας, τον υποβαθμίζουν και τον δυσφημίζουν. Kαι το πιο τραγικό: Η εγκατάλειψη αυτή διαμόρφωσε μια αντίληψη στις τοπικές κοινωνίες ότι το δικό μας χωριό είναι το λιγότερο ευνοημένο έναντι των άλλων.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος και προγραμματισμού, δεν διορθώνεται με σπασμωδικές και βεβιασμένες κινήσεις, με αναγγελία έργων και ασφαλτοστρώσεις τις τελευταίας στιγμής. Και βέβαια δεν μηδενίζω, αλλά αναγνωρίζω το έργο και τις φιλότιμες προσπάθειες μεμονωμένων τοπικών και δημοτικών συμβούλων, που λειτούργησαν με διάθεση προσφοράς και υπερέβαλαν εαυτόν, βρήκαν όμως απέναντί τους συμπεριφορές εγωιστικές και συγκεντρωτικές, με αποτέλεσμα η προσπάθειά τους να συναντά διαρκώς εμπόδια.
Η δημαρχιακή αλαζονεία και αμετροέπεια δεν λησμονείται και δεν παραγνωρίζεται. Το όργιο των ρουσφετιών, οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και η εξαγορά των συνειδήσεων και των υποψηφιοτήτων δεν διαγράφονται και δεν ξεχνιούνται. Αντίθετα, όλα αυτά, αλλά και πολλά περισσότερα, πρέπει να τα αναλογιζόμαστε και να τα θυμόμαστε, στο δρόμο προς τις κάλπες».



Σύνθεση και κοινή λογική
 Προχωρώντας στην ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων της δημοτικής παράταξης ο Βαγγέλης Γερολιόλιος τόνισε πως «Από το Σεπτέμβριο του 2018, στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση, δώσαμε τον τρόπο και το βασικό πλαίσιο πάνω στον οποίο θα πορευθούμε. Εξηγήσαμε τότε, ότι ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουμε πρέπει να χαρακτηρίζεται από σύνθεση και κοινή λογική. Από σύνθεση αξιών, ιδεών και ανθρώπων, που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, έχουν διαφορετικές αφετηρίες, έχουν όμως κοινή συνισταμένη την διάθεσή τους να προσφέρουν στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. Και δεύτερον, από κοινή λογική, τον τρόπο - δηλαδή - αντίληψης των απαιτήσεων και των πρακτικών που είναι αποδεκτά από τους πολλούς και που όταν εφαρμόζονται αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.
Καθήκον μας είναι να προβάλουμε την δική μας θετική πρόταση και να πείσουμε ότι αυτή αξίζει της εμπιστοσύνης σας. Υποχρέωσή μας επίσης είναι να αποβάλουμε τις εντάσεις και τις οξύνσεις που δημιουργούν περιβάλλοντα περιχαράκωσης και πόλωσης.
Πιστεύουμε στη δύναμη της πολιτικής να φέρει αλλαγές, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις. Δική μας επιλογή δεν είναι το πολιτικό παρασκήνιο, το τάξιμο και η εξαγορά της ψήφου, αλλά η προβολή της πρότασής μας, η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, το ήρεμο κλίμα που αποσκοπεί να δώσει στον πολίτη τη δυνατότητα να επιλέξει σωστά».
Κλείνοντας την ομιλία του και πριν προχωρήσει στην παρουσίαση των 10 βασικών αξόνων του προγράμματος ο κ. Γερολιόλιος είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σας όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου, Όλοι εμείς, που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της αδράνειας και της αδιαφορίας, όλοι εμείς, ενεργοί πολίτες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σας γιατί αναλάβαμε την πρωτοβουλία για μια αυτοδιοικητική παρέμβαση στα κοινά, με σκοπό να καταρτίσουμε ένα νέο σχέδιο, να εμπνευστούμε ένα όραμα αλλαγής, με κοινή βάση τον τόπο μας. Το νέο αυτό σχέδιο είναι έτοιμο.


Το καταθέτουμε έγκαιρα προς το δημότη, το επικοινωνούμε σε κάθε νοικοκυριό του δήμου μας, ώστε να αξιολογηθεί και να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας,
Η προγραμματική αυτή πρόταση του συνδυασμού μας διαμορφώθηκε με τη συνεργασία πολλών. Είναι το αποτέλεσμα ανοιχτού διαλόγου με τους συνδημότες μας, τα προβλήματα και τα αιτήματα των οποίων άκουσα με προσοχή .
Είναι το καταστάλαγμα της διαβούλευσης με τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι κατέγραψαν και επισήμαναν τα θέματα στα χωριά τους και πρότειναν λύσεις.
Τέλος είναι η πρόταση, που διαμορφώθηκε και διατυπώθηκε και με την συνδρομή και την υποστήριξη εξειδικευμένων επιστημόνων.
Εκπονήσαμε λοιπόν ένα σχέδιο δράσης, μία ρεαλιστική, αλλά και οικονομικά εφικτή πρόταση, η οποία είναι δομημένη σε δέκα τομείς, που απεικονίζουν το όραμά μας για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, ένα Δήμο με το δημότη στο επίκεντρο, ένα Δήμο ανοικτό σε όλους, ένα Δήμο που εγγυάται υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής».

Οι βασικοί άξονες που παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου αφορούσαν:
1.Διοικητική Οργάνωση Δήμου και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
2.Τομέας του Περιβάλλοντος 3. Πρωτογενής τομέας 4. Πολεοδομική Ανάπτυξη
5.Υποδομές 6.Κοινωνική Πολιτική 7. Αστική Πανίδα - Φροντίδα για τα ζώα 8. Πολιτισμός 9.Αθλητισμός 10.Τουριστική Ανάπτυξη




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Γερολιόλιος παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψήφιους της δημοτικής του παράταξης τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους νέους, αισιόδοξους, με κοινωνικό αποτύπωμα θετικό, διαπιστωμένη επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια και διάθεση προσφοράς, που εκπροσωπούν όλα τα χωριά του Δήμου».
Στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και του συνδυασμού του Βαγγέλη Γερολιόλιου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Πιερίας και υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Αγγέλου, Α. Τζιόβας και Δ. Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Α. Μυστρίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ε. Ξυπτερά, οι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Παπανικολάου, οι πολιτευτές Θ. Τόνας, Στ. Μαντουλίδου, οι πρώην δήμαρχοι Α. Τσιφοδήμος και Γ. Παπαθανασίου ο πρώην Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ι. Μπόντης και ο πρώην βουλευτής Θ. Μήτρας.