Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις κρέπες
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια μερέντα
- θρυμματισμένα μπισκότα προαιρετικά
- 150 γραμμάρια ανθότυρο
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
- Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας μια ελαφριά στρώση ανθότυρο και από πάνω αρκετή μερέντα. Τρίβουμε τέλος μπισκότα από πάνω και τυλίγουμε την κρέπα.