ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κρέπες με φρέσκο ανθότυρο και σοκολάτα


Υλικά για 2-4 άτομα

Για τις κρέπες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια μερέντα
  • θρυμματισμένα μπισκότα προαιρετικά
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
  3. Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας μια ελαφριά στρώση ανθότυρο και από πάνω αρκετή μερέντα. Τρίβουμε τέλος μπισκότα από πάνω και τυλίγουμε την κρέπα.