ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ στο Dion Palace Hotel




          Οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής»  του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα από τα πιο αξιόλογα ξενοδοχεία της Πιερίας, το ξενοδοχείο 5 αστέρων Dion Palace Resort & Spa στη Γρίτσα Λιτοχώρου.
          Η εκπαιδευτική αυτή  επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου ήταν πραγματικά μια εκπαιδευτική εμπειρία βιωματικού χαρακτήρα για τους σπουδαστές του ΙΕΚ στα Τουριστικά Επαγγέλματα.
          Ο Μaitre του Ξενοδοχείου κ. Ευάγγελος Μότσιας μίλησε στους σπουδαστές του ΙΕΚ για τις μεγάλες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και για τις υψηλές απαιτήσεις του χώρου, ως προς τα προσόντα και την κατάρτιση των εργαζομένων.
          Παράλληλα, οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν για την λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων της ξενοδοχειακής μονάδας και για τους τρόπους σερβιρίσματος κρασιού.
          Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν, δοκιμάστηκαν και αναλύθηκαν διάφορα κρασιά και συνδυασμοί γεύσεων. Οι σπουδαστές έμαθαν για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό, ώστε να μεγιστοποιείται η γαστρονομική απόλαυση, ακόμα και στα καθημερινά  γεύματα.
          Οι σπουδαστές του ΙΕΚ. ΛΥΔΙΑ ξεναγήθηκαν στα εστιατόρια, τα bar του ξενοδοχείου και τις αίθουσες εκδηλώσεων, συναντήσεων και ψυχαγωγίας, ενώ  έκλεισαν την επίσκεψή τους με το χώρο του σπα – γυμναστήριου, έχοντας έτσι ολοκληρωμένη εικόνα για τη φιλοξενία πελατών.
          Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η  Διεύθυνση του  ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στη διεύθυνση του ξενοδοχείου και τον  κ. Μότσια για την αβραμιαία φιλοξενία.
          H συγκεκριμένη δράση του ΙΕΚ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων με σκοπό την πληρέστερη κατάρτιση των σπουδαστών. Με καινοτόμες δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεμινάρια, εκδρομές, επισκέψεις, στοχευμένα προγράμματα και στρατηγικές συνεργασίες κύρους,  το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ δημιουργεί  ένα περιβάλλον εκπαίδευσης, εφάμιλλο των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και  θέτει  ισχυρές βάσεις για την επαγγελματική κατάρτιση των νέων στην Πιερία.