ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

"ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ 4ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ"



ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΤΟ 4ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Σας περιμένουμε στην Πιερία με 75 χιλιόμετρα  ακτών κάτω από τη σκιά του εμβληματικού Ολύμπου»
Δυναμική και άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας στο «4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» από τις 3 Μαΐου έως τις 5 Μαΐου 2019, στην πλατεία Trg Nikole Pasica του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο ανάδειξης τόσο του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας  όσο και της επιχειρηματικότητας του νομού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τουρισμό.
Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας  έγινε πόλος έλξης για τους κατοίκους της Σερβικής πρωτεύουσας. Μεταφέρθηκαν και διανεμήθηκαν περισσότερα από 8.000 φυλλάδια στη Σερβική γλώσσα για την προβολή της Πιερίας, προβαλλόταν όλες τις ημέρες βίντεο της Πιερίας και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα που πρόσφερε το Επιμελητήριο.
Στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής και πλήθους κόσμου στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε: «Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην εκδήλωση γιατί η Ελλάδα και η Σερβία συνδέονται παραδοσιακά μακροχρόνια με φιλικές σχέσεις.  Όπως εσείς έχετε την Ελλάδα στην καρδιά σας έτσι έχουμε και εμείς τη Σερβία.
Σας μεταφέρω τη φιλία των κατοίκων της Πιερίας που προτιμάτε τις ακτές μας και σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο να χαρείτε τα 75 χιλιόμετρα ακτών κάτω από τη σκιά του εμβληματικού Ολύμπου. Σας περιμένουμε στην παραλία Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Κορινού, στην παραλία Κατερίνης στην Ολυμπιακή Ακτή, στην παραλία Λιτοχώρου, στη Λεπτοκαρυά, στο Νέο Παντελεήμονα, στον Πλαταμώνα, στους Νέους Πόρους. Αλλά μπορείτε να γνωρίσετε την Πιερία και το χειμώνα και να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, ορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, θρησκευτικά μνημεία και μοναστήρια, να γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα της Πιερίας καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Την Πιερία και τη Σερβία τις ενώνει η φιλία και ο Τουρισμός. Σας ευχαριστούμε που και φέτος θα προτιμήσετε την Πιερία και σας περιμένουμε».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Φιλίας (International Friendship Association) υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Beokom, του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων της Σερβίας και του Belgrade College of Tourism.