ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δήμος Κατερίνης: Στο Δημαρχείο Κατερίνης αποστολές εκπαιδευτικών από τη Λιθουανία και την Κροατία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών του προγράμματος Erasmus Plus. Δραστηριότητα Learning Teaching Training σε συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης και το ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας.


«Media: To understand and to create the implementation of the media education in schools (IMES)» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, το οποίο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών του Erasmus Plus υλοποιεί το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης και το ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας σε συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια από 2 Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα από: Λιθουανία και Κροατία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, τις αποστολές εκπαιδευτικών των παραπάνω χωρών, τον διευθυντή του ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας Κωνσταντίνο Σπανό και τους καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, υποδέχθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου το μεσημέρι της Δευτέρας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης και ο Διευθυντής  του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης Γεώργιος Μακρής.
Συγκεκριμένα στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο από τη Λιθουανία, που είναι και η συντονίστρια χώρα, ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο από την Κροατία, το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης καθώς και το ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας.
Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα 34 ετών για τη διδασκαλία του γραμματισμού στα Μέσα καθώς και του ψηφιακού γραμματισμού.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο δραστηριότητες μάθησης διδασκαλίας και εκπαίδευσης (σε Λιθουανία και Κροατία) ενώ η τρίτη ξεκίνησε σήμερα 6 Μαΐου στην Κατερίνη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Μαΐου.
Η εστίαση του ενδιαφέροντος σε αυτήν την δραστηριότητα επικεντρώνεται στη φωτογραφία και στο πως μπορεί να αξιολογήσει κανείς με κριτική ματιά το φωτογραφικό περιεχόμενο των media. 
Να σημειωθεί επίσης πως το ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας θα δώσει στον κάθε συμμετέχοντα από ένα europass το όποιο θα πιστοποιεί την πενθήμερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην Κατερίνη.

Εκτός από τα σεμινάρια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας στα οποία πραγματοποιούνται και τα μαθήματα φωτογραφίας καθώς και το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης.