ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Δημιουργία ομάδας: Χρήσιμες συμβουλές για την επόμενη αθλητική σας δοκιμή..( A Personal Perspective: Sports team auditions are as pleasant as taxes.)

 Δοκιμές: ένας όλεθρος και μια ιεροτελεστία για αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων.

Από την πρώτη προσπάθεια ενός παιδιού να φτιάξει μια ομάδα ποδοσφαίρου μέχρι τον πρωτοετή φοιτητή που αγωνίζεται για μια θέση στο ρόστερ του γυμνασίου, μέχρι τον ηλικιωμένο επαγγελματία που κρέμεται απελπισμένα από την καριέρα του, οι δοκιμασίες μπορεί να είναι ένας εφιάλτης που προκαλεί άγχος.

«Θα απογοητεύσω την οικογένειά μου αν δεν τα καταφέρω». «Δεν θα τα καταφέρω ποτέ». «Γιατί οι προπονητές με κοιτάζουν επίμονα;» "Τα θαλάσσωσα, @#&/?!" «Αν με κόψουν, η καριέρα μου έχει τελειώσει». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκέψεις που κάνουν τον όλεθρο με το μυαλό μικρών και μεγάλων αθλητών.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για τους αθλητές και τους υποστηρικτές τους για να πλοηγηθούν με επιτυχία στη δοκιμασία δοκιμής.

Να περιμένετε και να είστε έτοιμοι για άγχος

Είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι ανήσυχος ή νευρικός σε μια δοκιμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποδώσεις. Εστιάστε στην εκτέλεση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για το άθλημά σας, όχι στις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκαλούν άγχος που εμφανίζονται. Να είστε πρόθυμοι να έχετε αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις και συναισθήματα και το σώμα σας θα είναι σε θέση να κάνει αυτό για το οποίο έχει εκπαιδευτεί επιμελώς.

Τι θα συνέβαινε ενώ οδηγείτε ένα ποδήλατο αν εστιάζατε στις σκέψεις και τα συναισθήματα για όλα τα τρομερά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στο ποδήλατο; Θα συντριβήκατε, και αυτό ακριβώς θα συμβεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εάν επικεντρωθείτε σε σκέψεις και συναισθήματα που σας αποσπούν την προσοχή, που σας ενοχλούν.

Δεν ελέγχουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Εμφανίζονται τυχαία σαν αυτόν τον ενοχλητικό γείτονα, υπάλληλο γραφείου ή παιδί από το σχολείο. Είναι εκεί, αλλά δεν χρειάζεται να τους αφήσουμε να μας αποσπάσουν την προσοχή. Η εστίαση σε σκέψεις και συναισθήματα, ή η προσπάθεια να τα εξαφανίσεις, απλώς τα εντείνει.

Επικεντρωθείτε, αντί αυτού, στη δουλειά σας και στις δεξιότητες που απαιτούνται για επιτυχημένη απόδοση. Βγες από το μυαλό σου και μπες στο παιχνίδι.

"Έλεγχος του ελεγχόμενου"

Αυτό είναι από ελίτ αθλητές. Να τι σημαίνει. Αναλάβετε τις ενέργειες, τη συγκέντρωση και την προσπάθειά σας (ACE). Όλα τα άλλα είναι εκτός ελέγχου και θα σας αποσπάσουν την προσοχή.

Ένα κοινό ανεξέλεγκτο με το οποίο οι αθλητές συχνά κολλάνε είναι να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους αθλητές. «Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς», παρατήρησε ο Theodore Roosevelt, ο 26ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι επίσης ο κλέφτης της συγκέντρωσης και μια επιτυχημένη δοκιμή.

Το να εστιάσουμε στους άλλους αθλητές που δοκιμάζουν είναι άσκοπο. Το να εμπλακείτε στο πώς είστε μεγαλύτερος, μικρότερος, πιο γρήγορος, πιο αργός, πιο δυνατός ή πιο αδύναμος ή πιστεύοντας ότι τα πάτε καλύτερα ή χειρότερα από αυτούς, δεν επιτυγχάνετε τίποτα άλλο παρά μια πνευματική απόσπαση της προσοχής σας.

«Συνδέομαι πάντα με έναν παίκτη του γκολφ», εξήγησε ο βετεράνος παίκτης του NFL Britton Colquitt κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που είχα μαζί του στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Cleveland Browns 2019. «Αυτά τα παιδιά (γκόλφερ) δεν συμμετέχουν σε ένα τουρνουά προσπαθώντας να νικήσουν το άτομο με το οποίο παίζουν. Προσπαθούν να βάλουν το καλύτερο σκορ και ελπίζουν ότι θα είναι καλύτερο από τους ανταγωνιστές τους».

Ο Colquitt, επί του παρόντος ανυπόγραφος ελεύθερος, αγωνιζόταν για τη θέση του μπράουνς με τον πρωτάρη Jamie Gillan. Ο Colquitt έχασε τελικά αυτή τη μάχη, καταλήγοντας στους Minnesota Vikings από το 2019 έως το 2020. Είναι 12χρονος βετεράνος του NFL με δύο εμφανίσεις στο Super Bowl. Ξέρει λίγα πράγματα για τη ζωή στο NFL και το άγχος και την καταιγίδα των δοκιμασιών.

Μια άλλη ανεξέλεγκτη δοκιμή είναι ο προπονητής. Η προσήλωση στο τι κάνουν, σκέφτονται, κ.λπ. αυτοί οι αξιολογητές δοκιμής, αποσπά την προσοχή. Πολλοί νέοι αθλητές κοιτάζουν τους προπονητές μετά από κάθε μικρό πράγμα που συμβαίνει. Αυτή η συμπεριφορά είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει σε μια δοκιμή. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι προπονητές είναι μια αποσπασμένη ανησυχία.

Μια κοινή απόσπαση της προσοχής των νεαρών αθλητών είναι οι γονείς τους. Μερικά παιδιά κοιτάζουν συνεχώς τη μαμά ή τον μπαμπά - μια άλλη κακή ματιά. Οι προπονητές είναι διστακτικοί για τους γονείς που εμπλέκονται υπερβολικά και τα υπερβολικά εξαρτημένα παιδιά τους. Οι αθλητές που πρέπει να γνωρίζουν την αντίδραση κάθε μαμάς και μπαμπά είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ενός γονέα ελικοπτέρου που αποσπά την προσοχή.

Μερικές προτάσεις για τους γονείς: Παρακαλούμε αφήστε το παιδί σας και φύγετε. Εάν πρέπει να μείνετε, μην αιωρηθείτε. Βρείτε ένα μακρινό σημείο μακριά από την όραση του παιδιού σας.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αν χρειάζονται Gatorade. Είναι απόλυτα ικανοί να φροντίζουν τα δικά τους αναψυκτικά, εξοπλισμό και ανάγκες μπάνιου. Είναι μια τεράστια δοκιμή συν όταν τα παιδιά δείχνουν ανεξαρτησία από τη μαμά και τον μπαμπά.

Αφήστε τα παιδιά να φροντίζουν μόνα τους. Είναι η δοκιμή τους, όχι της μαμάς ή του μπαμπά.

Το παρελθόν—Ένα άλλο ανεξέλεγκτο

Το πιο σημαντικό παιχνίδι στον αθλητισμό είναι το επόμενο. Ό,τι έγινε πριν τελείωσε. Οι αθλητές—μικροί και μεγάλοι—μπορούν να αποσπαστούν από γεγονότα του παρελθόντος, να γιορτάζουν υπερβολικά τα καλά, να κρεμούν το κεφάλι τους ή να εκνευρίζονται μετά από ένα λάθος. Όλες οι αντιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχημένη δοκιμή. Ξεπέρασέ το.

Οι προπονητές θέλουν να δουν τους αθλητές να κάνουν λάθη για να δουν πώς αντιδρούν. Θα ανακάμψετε γρήγορα και θα εστιάσετε στο επόμενο παιχνίδι ή θα ασχοληθείτε με την κατάρριψή σας; Κανείς δεν περιμένει από εσάς να αισθάνεστε καλά μετά από ένα λάθος, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία για αποσπασμένες, κακές αντιδράσεις.

Μετατρέψτε το κακό σε καλό, εστιάζοντας ξανά στο επόμενο πράγμα από οτιδήποτε συνέβη. Επιβραδύνετε, αναπνεύστε, χαλαρώστε και προχωρήστε. Οι προπονητές θα σας αγαπήσουν γι' αυτό.

Κρατήστε τα πράγματα στην προοπτική

«Οι νέοι αθλητές παίρνουν τον αθλητισμό πολύ στα σοβαρά», παρατήρησε ο Colquitt. «Όταν το κάνουν, ασκούν υπερβολική πίεση στον εαυτό τους». Μιλούσε για επαγγελματίες αθλητές στην αρχή της καριέρας τους καθώς και για νεότερους ερασιτέχνες.

«Είμαι γονιός, είμαι παντρεμένος και έχω γυναίκα και τέσσερα παιδιά», συνέχισε ο Colquitt. «Αυτό βάζει τα πράγματα σε προοπτική και απομακρύνει την πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι η καριέρα μου, επομένως είναι σημαντικό, αλλά όταν μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό. Η οικογένεια, η υγεία και τόσα άλλα πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από τον αθλητισμό. Το προπονητικό στρατόπεδο είναι σίγουρα αγχωτικό . Η καριέρα σας διακυβεύεται, αλλά η διατήρηση μιας υγιούς προοπτικής αφαιρεί μεγάλη πίεση».

Ο σημερινός πολιτισμός έχει μετατρέψει τον αθλητισμό σε μια προσπάθεια ζωής και θανάτου για τους νέους. Είναι περίεργο, δεδομένου του πώς οι προπονητές, οι γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι ενήλικες έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε μια δέσμευση που προκαλεί άγχος, όλο το χρόνο, χωρίς τέλος;

Όχι, η μοίρα του δυτικού πολιτισμού δεν εξαρτάται από το αν η μικρή Σούζι ή ο Τζόνι θα κάνει την ομάδα μπέιζμπολ ταξιδιού, αν ο Μπέντζι προσγειωθεί στην ομάδα χόκεϋ γυμνασίου ή αν η Ρενέ πάρει ένα κολέγιο D1. υποτροφία.

Διατηρήστε τον αθλητισμό στη σωστή προοπτική του, όπως προτείνει ο Colquitt, και αποβάλετε την πίεση από τις δοκιμασίες και άλλα αθλητικά σενάρια. Υπάρχουν πράγματα με μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα από μια δοκιμή. Απλώς ρωτήστε έναν τραυματισμένο πολεμιστή, την οικογένεια ενός παιδιού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ή έναν Ουκρανό πρόσφυγα.

Δοκιμάστε τις υπενθυμίσεις

Να είστε έτοιμοι για άγχος, νευρικότητα, απογοήτευση, θυμό και άλλα ανεπιθύμητα συναισθήματα και τη συνοδευτική φλυαρία του μυαλού. Θα εμφανιστούν, οπότε να είστε προετοιμασμένοι και πρόθυμοι να τους έχετε. Εστιάστε στο έργο που έχετε στο χέρι, όχι στις ανεπιθύμητες σκέψεις ή τα συναισθήματά σας.

Ελέγξτε το ελεγχόμενο — εσείς. Εστιάστε σε αυτό που κάνετε, όχι στους άλλους αθλητές, προπονητές, γονείς κ.λπ. Επίσης, κρατήστε μια σύντομη μνήμη . Ό,τι έγινε τελείωσε. Προχωρήστε στην επόμενη εργασία.

Ανακουφίστε την πίεση κρατώντας τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική. Ο αθλητισμός δεν είναι κάτι που τελειώνει και πάντα. Η ζωή συνεχίζεται είτε οι δοκιμές πάνε όπως θέλετε είτε όχι.

Καλή τύχη με τις δοκιμές.