ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αναγνώστης αναλύει την φοροκαταιγίδα του πολίτη...

Φωτογραφία για Αναγνώστης αναλύει την φοροκαταιγίδα του πολίτη...
Φοροκαταιγίδα τροικανή-ΝΔΠΑΣΟΚΙΚΗ ή όπως θέλετε πείτε την που βρίσκεται σε εξέλιξη 3.000 τεκμήριο που ζούμε και αναπνέουμε + αυτοκίνητο που δεν έχουμε παραδώσει πινακίδες, αλλά δεν το μετακινούμε ξεπερνάει τις 5.000€ και φορολογείται με μηδενικό εισόδημα.
Οι αποδείξεις δεν "σώζουν" κανέναν. Μπορεί να είχατε και επιστροφή 1500€ πέρυσι και φέτος να κληθείτε να πληρώσετε 6.000€ φόρο.
8000€ εισόδημα μισθωτής εργασίας - 500-600€ φόρο με αποδείξεις.
12000€ εισόδημα - 800-1000€ φόρο με αποδείξεις.
Παραπάνω δεν πάω γιατί θα πάθετε εγκεφαλικά οικογενειάρχες ιδίως.
Κάντε μία ερώτηση στο λογιστή σας ή σε κάποιον που γνωρίζει.

Εισοδήματα που άνηκαν στο συντελεστή 45% δηλαδή 65000+τεκμήρια και λοιπά διευκολύνονται φυσικά γιατί θεωρούνται φτωχοί και πέφτει ο συντελεστής στο 40% με την δικαιολογία ότι έτσι θα δηλώσουν κανονικά τί κατέχουν και θα πληρώσουν.

Όσοι έχετε εισοδήματα από ενοίκια μην τα χαλάτε, γιατί θα πάθετε εγκεφαλικό 50% περίπου ανήκει στο μνημονικό ή όπως αλλιώς θέλετε να το λένε το σωσμένο από τα μνημόνια κράτος. Και δη αναφέρομαι σε κάποιους που μπορεί να έχουν ένα διαμερισματάκι κληρονομιά και να το νοικιάζουν όσο-όσο και όντας και με φιλότιμο να περιμένουν και 2-3 ενοίκια για να μην πετάξουν το κόσμο στον δρόμο από αλληλεγγύη, αυτοί θα "τιμωρηθούν" δυστυχώς. π.χ. 12.000 εισόδημα από δουλειά + 3000 από ενοίκια 1800-2000€ με αποδείξεις.

Διάβασα κάποιον να λέει ότι θεωρείται με 2 παιδιά και 20000 μεγαλοεισοδηματίας τον καταλαβαίνω αλλά όταν του έρθει και με 2 προστατευόμενα μέλη 2000-2200€ να πληρώσει εκκαθαριστικό τί θα πει, τι θα κάνει; Το καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω.

Το ξέρω λέτε ότι λέω βλακείες, βρίστε με στα σχόλια, πείτε με τσιράκι του σύριζα, του κκε, των ανεξάρτητων Ελλήνων, των αναρχικών, των όποιον θέλετε. Εάν εγώ είμαι το πρόβλημα σκοτώστε με να σωθεί η χώρα και το γενικό καλό. Εγώ δεν ανήκω πουθενά και δεν με εκφράζει κανένα κόμμα απόλυτα και δεν θα γίνω τσιράκι κανενός ούτε άθελα μου.

ΌΜΩΣ ενημερωθείτε πρώτα! Ρωτήστε το λογιστή σας ή κάποιον λογιστή εάν δεν ξέρετε. Και εγώ λογιστής ή σχετικός δεν είμαι. ΔΥΣΤΥΧΏΣ αυτά που αναφέρω είναι αλήθεια, και εάν δεν είναι ίσως τα πράγματα είναι και χειρότερα από ότι σας τα εμφανίζω, δηλαδή άστα να πάνε.

Προβληματισμός – Παράπονο – Αδικία:

Βλέπω ότι ακόμα και το ελεύθερο internet δεν ενημερώνει τον κόσμο ουσιαστικά τον νέο δυστυχώς κόσμο κυρίως όπως είναι φυσικό) και πάει κόντρα σε αυτό που δεν αντέχει το τωρινό γελοίο χρηματικό σύστημα (όχι δεν υπάρχει οικονομικό σύστημα είναι διαστρέβλωση της έννοιας της λέξης σε κάθε γλώσσα, γιατί αφήνουν τις χώρες τις Αφρικής και άλλες στην κατάσταση που είναι και δεν κάνουν τίποτα; κοινώς για το χρήμα και γιατί έτσι τους συμφέρει!). Για τα τηλεοπτικά κανάλια – ραδιόφωνα – εφημερίδες στην πλειοψηφία τους που ενημερώνουν μαζικά τον κόσμο και μειονοτικά κατά κάποιον τρόπο, όπως είναι φυσικό, τις μεγαλύτερες ηλικίες πέρα βρέχει τα ίδια και τα ίδια όμως γίνεται και διαφορετικά σε πολλές περιπτώσεις; Κρίμα.

Και φθάνει πια με την Ευρωπαϊκή προπαγάνδα και εκφοβισμό, τρέμουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Που για εμάς και να μείνουμε στο ευρώ απλά θα είμαστε πτωχευμένοι με ευρώ μένοντας σε μία στάσιμη κατάσταση που θα οδηγεί συνεχώς προς τα κάτω στην ουσία παρατείνει την κατάσταση που θα βρεθούμε με άμεση επιστροφή στην δραχμή , βέβαια η αλήθεια είναι ότι επιστροφή στην δραχμή θα είναι για 1-2 χρόνια δυσχερέστερη αλλά θα υπάρχουν προοπτικές για όσους πραγματικά αντέξουν από κάθε άποψη. Πραγματικά όμως μαρτύριο και με ευρώ και χωρίς ευρώ. Και ύστερα γιατί μόνο Ευρώ ή Δραχμή; Ευρώ ή Δολάριο π.χ. το σκέφτεται κανένας; Ας βρεθεί ένας σοβαρός, ανεξαρτήτως και ειλικρινής οικονομολόγος να μας εξηγήσει όλα τα ενδεχόμενα χωρίς μισόλογα και προπαγανδιστικές τάσεις.

Απορία προς όλους:

Και ρωτώ Έλληνες, Ελληνικές ψυχές, κάτοικοι ανεξαρτήτως εθνικότητας αυτής εδώ της Πατρίδας, ότι και εάν πιστεύεται και ψηφίζεται ή απέχετε από τις εκλογές εάν αυτό δεν είναι πτώχευση τί είναι; Πείτε μου ελεγχόμενη πτώχευση ή χρεωκοπία (όρος που ποτέ δεν θα καταλάβω ως προς το ελεγχόμενη στην πράξη προσωπικά).

Θα μου πείτε είναι λογικά άλλα κόμματα και ξεκάθαρα, όχι αλλά μη μου πείτε ότι περιμένετε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να σας σώσουν ή να σώσουν τα εισοδήματα, τις συντάξεις, το μέλλον σας. Ούτε να κάνετε πλάκα ή να αντιδράσετε εάν ακόμα δεν γουστάρετε τους μετανάστες και τους θεωρείται το μεγαλύτερο κακό ότι μόνο με χρυσή αυγή-επεν-χούντα νομίζετε ότι εκφράζεστε – δεν είναι λύση ούτε οδηγεί σε λύση η “golden dawn”.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι άδικο να βγουν πρώτο κόμμα με δεδομένο του άδικου εκλογικού νόμου που κατασκεύασαν για να παίρνουν το bonus των 50 εδρών που μόνο αυτοί οι δύο μπορούν να πάρουν ξέροντας πιθανώς τι στο περίπου θα γινόταν στο επόμενο διάστημα από την τότε ψήφιση του. Έναν από τους πολλούς αντισυνταγματικούς που πέρασαν και οι δύο χωριστά ή μαζί.

Και εσείς που βρίσκεται το λόγο και θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ γιατί σταυρώνετε τους ίδιους και τους ίδιους βάλτε τουλάχιστον κανένα νέο πρόσωπο στην βουλή με την ψήφο σας.

Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; :

Εσείς που δεν ψηφίζετε από άποψη αλλά την εκφράζετε, βρείτε ένα τρόπο να εκφραστείτε που θα έχει νόημα επιτέλους - το μήνυμα σας το πήραμε και το καταλαβαίνουμε - καθώς πιθανόν να είστε και στην πράξη το πρώτο κόμμα.

Προσωπική άποψη – εξηγήσεις από μέρους μου:

Σίγουρα υπάρχουν πάντα τα συμφέροντα και σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και λαμόγια και μοχλοί του τωρινού συστήματος ή “μασκοφόροι” που κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τους πραγματικούς σκοπού τους αλλά ας δούμε κάτι διαφορετικό και ας αποτύχει και αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα αλλά δεν μπορώ να μακρηγορήσω άλλο ίσως και χωρίς λόγο.

Στις προσλήψεις με “μέσο” π.χ. που έγιναν και γίνονται ακόμα δεν αναφέρομαι γιατί ελπίζω το μέλλον να είναι κάποτε πιο ισότιμο και πιο δίκαιο και το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ ή από ένα σύντομο ελπίζω χρονικό σημείο και μετά. Η “λογική” που μας εκπαίδευσαν, έμαθαν και μας αφομοίωσαν μέχρι σήμερα πρέπει να αλλάξει.

Δεν κατευθύνω, ούτε έχω τέτοιο σκοπό, κανέναν δεξιά ή αριστερά. Άλλωστε είναι ηλίθια αυτή η διάκριση. Βλέπω με τα δικά μου μάτια και λογική κόμματα που είναι αριστερά και λειτουργούν τελείως ακροδεξιά και κόμματα που ανήκουν στην δεξιά και λειτουργούν τελείως ακροαριστερά. Άλλωστε τα άκρα συνήθως συμπίπτουν. Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα στην μέση των απόψεων όλων αυτών και όχι ανάμεσα στην κομματική κατεύθυνση ή στο άλλοθι κέντρο- .

ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Προσωπικό μήνυμα:

Άνεργοι, απλήρωτοι, κουρασμένοι, πιεσμένοι, απελπισμένοι, αγανακτισμένοι, εξαθλιωμένοι, κουράγιο.

Δεν πρέπει ποτέ να περιμένουμε την καταστροφή που μας λένε ότι θα έρθει αλλά την ελπίδα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας για κάτι καλύτερο και εάν αυτό το καλύτερο δεν έρθει... Αλληλεγγύη!

Με συγχωρείται για την ενόχληση και τον εγωισμό μου εάν και ξέρω ότι κανένας δεν θα διαβάσει αυτό το μήνυμα και θα το παρ-ερμηνεύει όπως είναι φυσικό και υγιές όπως θέλει, τον θέλουν ή πρέπει με βάση την δική του γνώμη και σκεπτικό.

Αυτά εν ολίγοις.

Αναγνώστης
Tromaktiko