ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επαγγελματικός προσανατολισμός και οι επιλογές για το μέλλον

Διημερίδα για το επόμενο βήμα των μαθητών των τεχνικών λυκείων
Διημερίδα με θέμα «το επόμενο βήμα σας» η οποία απευθύνεται στους μαθητές των τεχνικών λυκείων και στόχο την ενημέρωση τους για τις επαγγελματικές προοπτικές και κατευθύνσεις, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με το σχολικό εργαστηριακό κέντρο Κατερίνης, ΣΕΚ και το εσπερινό ΕΠΑΛ.
Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα σε ομιλίες που θα γίνουν στο επιμελητήριο Πιερίας.
Τις εργασίες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Ε. Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, εκπρόσωποι φορέων, και συμμετείχαν μαθητές των τεχνικών λυκείων της πόλης.

Ο κ. Καρυπίδης
Στο χαιρετισμό του ο διευθυντής ΣΕΚ Κατερίνης κ, Γιώργος Καρυπίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ανοίγει ένας κύκλος συνεργασίας της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης με τους παραγωγικούς φορείς της Πιερίας και αυτό γίνεται για να έλθουν σε επαφή οι μαθητές με την αγορά εργασίας και τις καινούργιες τεχνολογίες.
Σήμερα εξάλλου λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας τέτοιες προσπάθειες νομίζω θεωρούνται απαραίτητες για να γνωρίζετε το εργασιακό περιβάλλον της χώρας το οποίο είναι δύσκολο και κυρίως του τόπου μας της Πιερίας».
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου
Από την πλευρά του ένας εκ των εισηγητών ο πρόεδρος του επιμελητήριου Πιερίας κ. Η . Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι η απόφαση γα το μέλλον που θα ακολουθήσουν είναι μια από τις σημαντικότερες που θα κληθούν να πάρουν στη ζωή τους.
«Η Πιερία και η χώρα μας διανύουν την χειρότερη περίοδο από την μεταπολιτευτική περίοδο. Η αβεβαιότητα στον εργασιακό τομέα αγγίζει όλους τους κλάδους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, επιστήμονες, επιχειρηματίες, πολιτικούς.
Ωστόσο η απόφαση για το επάγγελμα που θα επιλέξετε πρέπει πρωτίστως να απορρέει από τα δικά σας χαρίσματα και τις προσωπικές σας κλίσεις». Θα ήταν λάθος να εγκλωβιστείτε σε ένα επάγγελμα που δεν το αγαπάτε, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου και πρόσθεσε πως θα δυσκολευτούν να το εφαρμόσουν και ή θα αποτύχουν ή θα κινηθούν σε μέτρια επίπεδα.
Στο πρώτο μέρος της διημερίδας μίλησαν επίσης ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Κατερίνης κ. Δ. Τριανταφύλλου και ο γεωπόνος, επιχειρηματίας κ. Δ. Παπαλέξης.