ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ημερίδα για την Τοπική Ιστορία


Oργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας
Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Τοπική Ιστορία και εκπαίδευση: το ερώτημα του νοήματος» οργανώνει η Εταιρεία Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στην «Αστική Σχολή Αικατερίνης» τις ώρες 18.30 - 21.30.


Ομιλητές θα είναι ο Αντώνης Σμυρναίος, Λέκτορας Π.Τ.Δ.Ε./Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Αρμόδιος Τσιβάς, Σχ. Σύμβουλος 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Σερρών, Δρ. Π.Τ.Δ.Ε./Α.Π.Θ., ο Νικόλαος Ναχόπουλος, Δ/ντής 2ου Δ.Σ. Κατερίνης, Δρ. Τ.Ε.Π.Α./Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Νικόλαος Γραίκος, Σχ. Σύμβουλος 1ης Εκπ/κής περιφέρειας Ν. Πιερίας, Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στόχος της ημερίδας είναι να συζητηθούν καίρια ζητήματα, τα οποία αφορούν τις θεωρητικές προϋποθέσεις και τις διδακτικές εφαρμογές της Τοπικής Ιστορίας στο σχολείο, όπως το ζήτημα του περιεχομένου, της μεθοδολογίας και της στοχοθεσίας, με έμφαση στην αναζήτηση του νοήματος του μαθήματος ιδιαίτερα μετά τις προωθούμενες γενικότερες αλλαγές των Προγραμμάτων Σπουδών.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να λάβουν σχετική βεβαίωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο και e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση graikos@otenet.gr ή να εγγραφούν μισή ώρα πριν τη έναρξη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις «Εαρινές Μέρες Μουσών 2012» της Εστίας Πιερίδων Μουσών, οι οποίες φέτος είναι αφιερωμένες στα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.