ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κυτταρίτιδα: Τί είναι, και τι μπορούμε να κάνουμε



Κυτταρίτιδα: Η λέξη που σιχαίνονται όλες οι γυναίκες ανά την υφήλιο. Περί τίνος πρόκειται όμως;

Οπτικά το σημείο του σώματος που έχει κυτταρίτιδα, μοιάζει με την υφή φλοιού πορτοκαλιού. Ουσιαστικά πρόκειται για νερό και λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό.
Συνήθως παρατηρείται στους γοφούς, μηρούς και γλουτούς και οι γυναίκες είναι συχνότερα τα θύματά της.
Η κυτταρίτιδα δεν έχει σχέση με το πάχος: Μπορεί κάποιος να είναι λεπτός και να έχει και κάποιος περισσότερο ευτραφής να μην έχει.
Συχνοί λόγοι για την εμφάνισή της είναι:
Πρώτα και καλύτερα τα γονίδια (δεν μπορείς να ξεφύγεις από ένα «κακό» DNA)!
Ακολουθεί η κακή διατροφή, ο αργός μεταβολισμός, τυχόν ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η γήρανση, η αφυδάτωση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και συχνά η παχυσαρκία.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε:
•Καταρχάς να ρυθμίσουμε το βάρος μας. Και σε αυτό θα βοηθήσει η σωστή διατροφή και η άσκηση. Οι απότομες εναλλαγές στο νούμερο που δείχνει η ζυγαριά δεν θα βοηθήσουν στην εξάλειψή της.
•Τα ειδικά μασάζ κατά της κυτταρίτιδας, μπορούν να βοηθήσουν σε συνδυασμό μάλιστα με κρέμες καταπολέμησής της και με άλλα σκευάσματα και επιθέματα που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν το σκοπό.
• Ως τελευταία λύση σε ακραίες περιπτώσεις προτείνεται η χειρουργική επέμβαση.
Για την αντιμετώπισή της σε καθημερινή βάση, πρέπει να πίνουμε αρκετά υγρά. Βοηθάνε στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της. Το κάπνισμα είναι εχθρός και σε αυτό το θέμα, καλό θα ήταν να το κόψουμε/ελαττώσουμε. Το αλκοόλ συνεισφέρει στη δημιουργία της. Πρέπει να μπει και αυτό από τη λίστα των απαγορευμένων! Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Και η άσκηση θα πρέπει να είναι τακτική.
Κάπως έτσι θα βοηθήσουμε το σώμα μας να καταπολεμήσει την τυχόν υπάρχουσα κυτταρίτιδα και να εξαλείψει τις πιθανότητες αύξησής της.